Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 27 september 2007

Raad van State keurt bestemmingsplan Oosterholt-Noord goed Oosterholt-Noord kan ongewijzigd verder worden ontwikkeld

Op 16 december 2004 heeft de gemeenteraad van Kampen het bestemmingsplan Oosterholt-Noord vastgesteld. De provincie heeft dit plan op 24 mei 2005 goedgekeurd. Tegen de goedkeuring van de provincie is door drie partijen een beroep ingesteld bij de Raad van State. Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan op de ingestelde beroepen. De Raad van State heeft het bestemmingsplan Oosterholt-Noord goedgekeurd, wat betekent dat de woningbouwlocatie in ongewijzigde opzet verder kan worden ontwikkeld.

Van de drie ingestelde beroepen heeft de Raad van State er twee ongegrond verklaard. Het betreft met name de cultuurhistorische waarden, de verkeersveiligheid en het fietspad aan de noordzijde van het plangebied.
Het beroep van de derde partij is gedeeltelijk gegrond verklaard. Het betreft hier de mogelijkheid van intensieve veehouderij op een agrarisch bouwperceel ten noorden van het plangebied. Het overige van het ingestelde beroep is ongegrond verklaard. Dit betrof een verschuiving van een agrarisch bouwperceel aan de noordzijde van het plangebied en de in acht te nemen afstand tussen dit bouwperceel en de beoogde woningbouw.

Ook werd bij de Raad van State door meerdere partijen een voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) gevraagd. Dit verzoek werd op 18 oktober 2005 al door de Raad van State afgewezen, waardoor dit voorjaar de 1e fase van het plangebied al in ontwikkeling kon worden gebracht.

Het gebied Oosterholt-Noord heeft een oppervlakte van ruim 22 ha en ligt ten oosten van de nieuwbouwwijk Zeegraven. Binnen het gebied is een woningbouwlocatie ontwikkeld van 19 ha waarop 247 eengezinswoningen en een locatie voor bijzondere doeleinden is opgenomen.