Ingezonden persbericht


LANCOM Systems introduceert twee nieuwe all-in-one VoIP-oplossingen

Gelijktijdige lancering routerupdate voor betere beveiliging WLAN

Tilburg, 28 september 2006 - LANCOM Systems introduceert twee nieuwe eenvoudig te integreren all-in-one oplossingen voor Voice over IP (VoIP). De LANCOM 1723 VoIP en de LANCOM 1823 VoIP fungeren als telefoniegateway, VPN-router, ADSL2+-router, firewall en WLAN Access Point (alleen LANCOM 1823). De oplossingen zijn zeer geschikt als universeel communicatiecenter voor dochterondernemingen, kleine bedrijven en kantoren aan huis. Tevens lanceert LANCOM een routerupdate die WLAN-netwerken beter beveiligt.

De LANCOM 1723 VoIP biedt naast functionaliteit voor SIP-interfaces en ISDN-terminaloplossingen ook aansluitingen voor analoge telefonie. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zelfstandige bedrijfsvestigingen en bedrijfslocaties waar meer dan tien werknemers de terminaloplossingen gebruiken. Hieronder vallen ook analoge toestellen, zoals DECT-telefoons en faxapparaten, die in een VoIP-omgeving geïntegreerd worden. De LANCOM 1823 VoIP beschikt over dezelfde functionaliteit als de LANCOM 1723 VoIP. Daarnaast ondersteunt de LANCOM 1823 VoIP Voice over WLAN.

LANCOM introduceert bovendien een software-update voor alle LANCOM WLAN Access Points en zijn routers, de LCOS 6.22. Deze zorgt voor een betere beveiliging van WLAN-netwerken. De update detecteert apparaten die ongeautoriseerd toegang zoeken tot WLAN-netwerken. Daarnaast identificeren en visualiseren geüpdatet Access Points alle overige WLAN-gebruikers in de directe omgeving. Zo voorkomen ze storingen, detecteren ze 'achterdeurtjes' in het netwerk en verbeteren ze netwerkprestaties. LCOS 6.22 is gratis te downloaden. Een volledig overzicht van de extra functionaliteit is beschikbaar op: www.lancom-systems.nl.

De LANCOM 1723 VoIP en de LANCOM 1823 VoIP bevatten net als LANCOM-bedrijfsgateways professionele VPN-functies, zijn centraal te beheren en bieden lokale SIP-gebruikers naadloze integratie. Daardoor zijn deze oplossingen ideaal voor bedrijven met verschillende vestigingen, die hoge eisen stellen aan de beveiliging van spraak- en dataverkeer. LANCOM biedt een kostenbesparend migratietraject tussen nieuwe en oude technologieën. LANCOM kan ISDN-telefoons, analoge telefoons en PBX-centrales namelijk integreren in, en parallel plaatsen met SIP-terminalhardware. Met één interne ISDN- en twee analoge aansluitingen is het mogelijk tegelijkertijd vier spraakkanalen op een ISDN- of analoge lijn te gebruiken. Zo kunnen bedrijven de huidige PBX-telefooncentrale voorzien van VoIP-telefonie. Daarnaast is het mogelijk prestaties van PBX-centrales te verbeteren met SIP-terminal- of analoge oplossingen en ze te verbinden met een upstream VoIP PBX-telefooncentrale via een VPN. De interne en externe conversie tussen analoge, ISDN- en SIP-telefonie is volledig transparant voor gebruikers. Zij kunnen hierdoor interne SIP-telefoons bellen via bestaande analoge of ISDN-telefoonnummers.

Door de life line support (ISDN-back-up) en vele overige back-upopties is telefonie nog net zo betrouwbaar als vroeger, zelfs met VoIP.

Beide oplossingen en de routerupdate zijn nu verkrijgbaar. - LANCOM 1723 VoIP: EUR 649,- (exclusief btw).
- LANCOM 1823 VoIP: EUR 699,- (exclusief btw).
- LANCOM LCOS 6.22 is gratis te downloaden.
Een volledig functieoverzicht is beschikbaar op: www.lancom-systems.nl.

Robert Burlaga, VoIP Product Manager bij LANCOM Systems: "De LANCOM 1723 VoIP en LANCOM 1823 VoIP all-in-one oplossingen zijn ideaal voor kleine bedrijfsvestigingen. Ze zijn de perfecte aanvulling op het LANCOM Systems VoIP-productportfolio. Door de analoge aansluitingen zijn draadloze DECT-telefoons en faxapparaten te integreren in een gecombineerde IP-, ISDN- en analoge omgeving. Bovendien is de LANCOM 1823 VoIP een opstap naar de toekomstige Voice over WLAN-technologie."

*****

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading, Wenen, Bolzano, Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl

Voor foto's of meer informatie:

LANCOM Systems GmbH Benelux
Jan Buis
Tel.: 013-547 00 34
E-mail: jan.buis@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl