Gemeente Leeuwarden

28 september 2006

Opening Poppodium Romein

Wethouder Yvonne Bleize verricht op een bijzondere wijze de opening van Poppodium Romein op donderdagavond 28 september om 20.00 uur.

Eind juli 2005 sloot Theater Romein de deuren. Onderzocht is wat de mogelijkheden waren voor een doorstart. Op basis van de positieve reacties van Leeuwarder onderwijs- instellingen is een bedrijfsplan opgesteld uitgaande van Romein als centrum voor jongerencultuur met leer-werkplekken horeca, techniek, administratie en programmering. Kortom, alle facetten die je tegenkomt bij een cultuurpodium.

Het Friesland College heeft de eerste werkplekken ingevuld. Ook de andere onderwijsinstellingen geven straks een gezicht aan het nieuwe podium. De verwachting is dat er nieuwe concepten worden ontwikkeld door studenten van de Academie voor Popcultuur, Multi Media Design van de NHL en Pop en Media van het Friesland College.

Volgend jaar vindt een ingrijpende verbouwing plaats. De gebruikers zijn nu in de gelegenheid om het pand van onder tot boven te leren kennen en op basis van opgedane ervaringen kunnen gewenste aanpassingen worden gedaan. De buitenkant van het gebouw kan in het voorjaar een flinke opknapbeurt tegemoet kan zien.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden 058-2334002.