Fortis Bank

Published: 09:00 28.09.2006 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis MeesPierson betrekt aandelenresearch van Standard & Poor's

Fortis MeesPierson speelt met innovatieve stap in op snel veranderende private banking-sector

Fortis MeesPierson, als Nederlandse tak van Fortis Private Banking, maakt vandaag bekend een overeenkomst te zijn aangegaan met Standard & Poor's Equity Research voor het afnemen van largecap aandelenresearch ten behoeve van zijn cliënten. Deze vernieuwende stap is in lijn met de sterke internationale groei van Fortis Private Banking en de daaraan gekoppelde behoefte aan wereldwijd aandelenresearch. Fortis MeesPierson verschaft haar cliënten op deze manier een scala aan wereldwijde beleggingsmogelijkheden. Het is voor het eerst dat een private bank in Europa zijn cliënten wereldwijd aandelenresearch van een onafhankelijke leverancier biedt.

De private banking- en institutionele cliënten van Fortis MeesPierson krijgen via deze samenwerking toegang tot eersteklas aandelenresearch over meer dan 500 Amerikaanse, Europese en Aziatische ondernemingen. Standard & Poor's Equity Research, de grootste leverancier van onafhankelijk beleggingsresearch ter wereld, verricht onderzoek naar meer dan 2.000 aandelen wereldwijd.

Door de overeenkomst kunnen de beleggingsadviseurs van Fortis MeesPierson zich voortaan richten op hun kerncompetenties, namelijk de groei en het beschermen van het vermogen van hun cliënten via assetallocatie en de samenstelling van beleggingsportefeuilles. Tegelijkertijd krijgen zij toegang tot een mondiaal netwerk van meer dan 120 aandelenanalisten in de belangrijkste financiële centra.

Fortis Merchant Banking levert de research en opinies over Europese small en mid cap-aandelen. Ook de analisten van Fortis Merchant Banking worden hoog gewaardeerd. Zo behaalde het researchteam voor small en mid caps in de Benelux in 2006 de eerste plaats in een van de leidende researchenquêtes.

Met een beheerd vermogen van in totaal EUR 70,5 miljard (eind juni 2006) en de komst van nieuwe markten in Azië en Oost-Europa, is er bij de internationale cliënten van Fortis Private Banking behoefte aan een wereldwijd aanbod van beleggingsmogelijkheden. Fortis ging al eerder een samenwerkingsverband aan met externe, gespecialiseerde leveranciers om zijn klanten de beste producten te kunnen bieden.

Naast de wereldwijde aanwezigheid van Standard & Poor's was het vooral ook hun reputatie voor onafhankelijkheid, objectiviteit en analytisch vermogen die bij de keuze van Fortis MeesPierson de doorslag gaf. Pim Mol, lid van de Global Management Board van Fortis Private Banking: "Standard & Poor's Equity Research heeft een uitstekende staat van dienst en een ongeëvenaarde reputatie voor objectiviteit en oog voor detail. Dit zijn eigenschappen die particuliere beleggers meer dan ooit waarderen."

Ed Emmer, Executive Managing Director van Standard & Poor's Equity Research: "Dit initiatief geeft blijk van de waarde die Fortis hecht aan innovatie op het gebied van private banking. Andere banken voor vermogende particulieren zullen zich wellicht ook genoodzaakt zien om voor dit soort oplossingen te kiezen wanneer zij, inspelend op de groeiende concurrentie en globalisering van de wealth management markt, hun business model herzien."

Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren en biedt zijn particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair of via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 39,5 miljard (31/08/2006) behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. De sterke solvabiliteit, de aanwezigheid in 50 landen en het gedreven professionalisme van de 58.000 medewerkers maken dat Fortis internationale kracht combineert met lokale flexibiliteit. Voor meer informatie, zie www.fortis.com.

Standard & Poor's
Standard & Poor's, een divisie van The McGraw-Hill Companies (NYSE:MHP), is de grootste aanbieder ter wereld van financiële marktinformatie, waaronder onafhankelijke credit ratings, indices, risicoevaluatie, beleggingsresearch en financiële gegevens. Met ongeveer 7500 medewerkers, waaronder die van volle dochterondernemingen, in 21 landen speelt Standard & Poor's al meer dan 140 jaar een vooraanstaande rol bij het leveren van de onafhankelijke benchmarks die beleggers over de hele wereld nodig hebben bij het maken van beleggings- en financiële beslissingen. Voor meer informatie, zie http://www.standardandpoors.com.

Standard & Poor's Equity Research Meer dan duizend instellingen, waaronder 19 van de 20 grootste effectenhuizen ter wereld, 13 van de 20 topbanken en 11 van de 20 belangrijkste levensverzekeraars, betrekken ten behoeve van hun beleggers en adviseurs onafhankelijke aandelenresearch van Standard & Poor's, de grootste aanbieder van onafhankelijke aandelenresearch ter wereld. Het team van 120 ervaren Amerikaanse, Europese en Aziatische aandelenanalisten past een fundamentele, bottom-up benadering toe bij het beoordelen van circa 2.000 aandelen in meer dan 120 sectoren. De aandelenresearchrapporten en aanbevelingen van Standard & Poor's Equity Research Services staan los van alle andere analyses van Standard & Poor's. Standard & Poor's Equity Research Services heeft geen toegang tot niet-openbare informatie die door andere afdelingen van Standard & Poor's is verkregen. Standard & Poor's handelt niet voor eigen rekening. Het analytisch en ethisch handelen van de aandelenanalisten is gebaseerd op het Research Objectivity Policy van de organisatie. Een kopie hiervan kan worden geraadpleegd op www.standardandpoors.com of door hier te klikken.

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20

Standard & Poor's European Media Hotline Londen +44 (0) 20 7176 3605
Media_Europe@standardandpoors.com