Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - politie pakt drugsoverlast aan; vijf          |
|     |aanhoudingen                                              |
Nog niet naar de pers

Met de aanhouding van vijf mannen, die verdacht worden van dealen, heeft de politie in de wijk Zevenhuizen de overlast van harddruggebruikers aangepakt. Bij het onderzoek is ruim 100 gram heroïne en cocaïne in beslag genomen. Drie verdachten blijven voorlopig ingesloten.

Gebruikte spuiten in de bosjes, onrustgevoelens door rondhangende junks en ruzie tussen dealers en gebruikers waren de klachten die de politie en vaak ook de wijkagent kregen van bewoners in de wijk Zevenhuizen.

Naar aanleiding van deze meldingen startte de politie een uitgebreid onderzoek waarbij de afgelopen week op meerdere adressen invallen volgden en er vijf aanhoudingen werden verricht.

De eerste inval vond donderdag 14 september plaats in een woning aan de Aristotelesstraat. De bewoner, die verdacht werd van dealen, bleek niet aanwezig. Wèl werd er 100 gram heroïne en cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De gebruiker van het pand, een 20-jarige Apeldoorner werd later door de politie in Rotterdam aangehouden.

Dinsdag 19 september werden in een woning aan de Tormentilstraat twee Apeldoorners (21 en 23 jaar) aangehouden. De dag erop werden in een woning aan de Fauststraat een 50-jarige Apeldoorner en een 29-jarige plaatsgenoot aangehouden. Hier werd een geringe hoeveelheid harddrugs gevonden. Alle aangehoudenen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij drugstransacties in Apeldoorn.

De politie is druk bezig met het horen van de verdachten. De in Rotterdam aangehouden verdachte en de twee in de Fauststraat aangehouden verdachten blijven voorlopig ingesloten.

Einde bericht


---


---


---

---- --