SBS Broadcasting voltooit aankoop van resterend belang ......

Sbs broadcasting group

SBS Broadcasting voltooit aankoop van resterend belang van 28 in op één na grootste radio-exploitant in Zweden

LUXEMBURG, September 28 /PRNewswire/ --


- SBS consolideert positie als grootste radio-exploitant in Scandinavië

SBS Broadcasting Sarl heeft vandaag aangekondigd dat het de aankoop heeft voltooid van het resterende aandelenbelang van 28 in SBS Radio AB van Bonnier Gaming AB en is nu voor 100 eigenaar van het bedrijf. De voorwaarden van de aankoop zijn vertrouwelijk. SBS Radio AB werd opgericht in 2003 toen SBS en Bonnier hun Zweedse radio-activiteiten samenvoegden.

SBS Radio is de op één na grootste radio-exploitant in Zweden, met een bereik van 3,3 miljoen luisteraars wekelijks. SBS Radio beheert twee van de grootste radionetwerken van Zweden, Mix Megapol en The Voice, en de radiostations Rockklassiker, Vinyl en Studio 107.5. In februari 2006 heeft SBS Radio AB Hit FM in Växjö aangekocht en zeven stations van Fria Media, die onderdeel werden van het Mix Megapol-netwerk.

Patrick Tillieux, Chief Operating Officer en dienstdoend Chief Executive Officer van SBS, zei: "Met de aankoop van de resterende aandelen in SBS Radio en onze andere recente Zweedse radio-aankopen, heeft SBS zijn positie in de groeiende Zweedse radiomarkt uitgebreid en is goed gepositioneerd voor succes op de lange termijn. Deze zet stelt ons in staat de volledigst mogelijke synergieën te verkrijgen tussen onze Zweedse radio-activiteiten en onze andere volledige radio- en televisie-activiteiten in Zweden en de regio."

SBS Radio is de leidende radio-exploitant in Scandinavië met radiostations in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken, met 7,4 miljoen luisteraars wekelijks. SBS Radio heeft een aandeel van 42 van de Zweedse radioreclamemarkt. In Denemarken is SBS Radio marktleider met een aandeel van 37 in radioreclame. In Finland en Noorwegen is SBS de op één na grootste radio-exploitant met een aandeel in radioreclame van respectievelijk 28 en 23.

Over SBS Radio

De SBS Radio Group omvat 14 radionetwerken en 10 op zichzelf staande radiostations in acht landen, met een bereik van meer dan 13 miljoen luisteraars wekelijks. SBS Radio is de leidende radio-omroeporganisatie in Scandinavië, met wekelijks 7,4 miljoen luisteraars in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Bovendien heeft SBS Radio radio-activiteiten in Bulgarije, Roemenië, Griekenland en Nederland.

Over SBS Broadcasting Group

SBS Broadcasting Group is een van de leidende omroeporganisatiegroepen van Europa, die commerciële televisie, premium-betaalkanalen, radiostations en verwante drukbedrijven beheert in West-, Midden- en Oost-Europa. SBS heeft op dit moment omroepdiensten in België (Vlaanderen), Bulgarije, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, 1Noorwegen, Roemenië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. SBS wordt bestuurd door fondsen die worden geadviseerd door twee leidende private aandelen-firma's: Permira en KKR. Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) uit Nederland is ook aandeelhouder in SBS, met een aandelenbelang van 20. Bezoek www.sbsbroadcasting.com voor verdere informatie.