Ingezonden persbericht


Persbericht

28 september 2006

Wacht niet op een dataramp

~ Onderzoek Ontrack Data Recovery: verwaarlozing van back-ups grootste oorzaak dataverlies ~

De meerderheid van de computergebruikers neemt onnodige risico's met belangrijke data. Gebruikers maken niet op tijd back-ups en wachten af tot de computer het begeeft. Dit blijkt uit onderzoek van Ontrack Data Recovery onder 1.400 computergebruikers.

Op de vraag hoe lang ze hun huidige computer denken te gebruiken, antwoordt 58 procent van de respondenten 'tot hij het begeeft' of 'tot hij kuren vertoont'. Gecombineerd met de 63 procent die minder dan eens per maand een back-up maakt en de 23 procent die dat nooit doet, ziet het er voor de veiligheid van data niet goed uit.

Hoewel 79 procent van de mensen waarde hecht aan hun data en twee op de vijf data zelfs 'onbetaalbaar' acht, zal slechte bescherming ervoor zorgen dat ze vroeg of laat data verliezen.

Volgens Ontrack Data Recovery gaat iedere minuut 2 gigabyte aan data verloren (vergelijkbaar met alle liedjes op een iPod®-Nano). Om computergebruikers te helpen dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, biedt Ontrack Data Recovery een aantal tips om data veilig te stellen:


- Maak regelmatig back-ups - Om ervoor te zorgen dat alle bestanden up-to-date zijn, zou iedere week een nieuwe back-up moeten worden gemaakt. Gezien het feit dat 64 procent van de computergebruikers minimaal één keer per jaar met een computercrash te maken krijgt, wordt met een back-up van één keer per maand of minder vaak teveel aan het toeval overgelaten.
- Controleer back-ups regelmatig - Hoewel een aantal mensen regelmatig back-ups maakt, controleert 45 procent daarvan nooit of zijn back-ups daadwerkelijk werken.
- Bewaar back-ups apart - Slechts 17 procent van de respondenten zegt dat ze hun back-ups op een andere plaats bewaren. De meerderheid geeft aan back-ups op media te bewaren in dezelfde ruimte als de computer. Dit is niet handig als de locatie door een ramp wordt getroffen, zoals brand of een overstroming.
- Let op de 'gezondheid' van de computer - Wacht niet tot de computer kapot gaat en alle gegevens verloren gaan. Er zijn verschillende diagnostische hulpmiddelen die de harde schijf, de bestandsstructuur en het geheugen controleren. De betere programma's kunnen een diagnose van de bestaande problemen maken en als vast onderdeel van het onderhoudsprogramma worden ingezet om potentiële problemen op te sporen.
- Overweeg data recovery - Soms kan data verloren gaan ondanks goede beveiliging en voorzorgsmaatregelen. Op zo'n moment is het belangrijk te weten dat data recovery bestaat en dat het, in het merendeel van de gevallen, kan helpen.Ruim eenvierde van de respondenten deed niets toen ze data kwijtraakten. Slechts 4 procent van hen nam contact op met een data recovery-bedrijf. Zonder goede back-ups kan dit de enige oplossing zijn. Het is dus belangrijk om op tijd een professionele organisatie te vinden die data zo snel mogelijk kan terughalen.

"Gezien alle mogelijkheden die er zijn om data te beschermen, is het niet verstandig om te wachten tot de computer het begeeft en alle bestanden gewist zijn. Meer dan 60 procent van de mensen die we ondervroegen, heeft in het verleden te maken gehad met dataverlies. Bestaande gewoontes op het vlak van databescherming moeten dus veranderen," aldus Phil Bridge, managing director bij Ontrack Data Recovery UK. "Statistieken als deze bevestigen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat iedere harde schijf het begeeft. Nu mensen meer dan ooit belangrijke informatie op hun computer bewaren, is het van belang dat ze zich bewust zijn van de gevaren en hun werkwijze aanpassen."

Bezoek voor meer informatie over Ontrack Data Recovery de website: www.ontrack.co.uk.

(588 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ontrack Data Recovery(TM)

Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de 'Technology Services Group' van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch bij LEWIS, het IT PR bureau.

Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: cathelijnev@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com