Nieuwe politiekrant Blauw in de brievenbus

Eindhoven, 28-09-2006 o De nieuwe politiekrant Blauw is uit. Met deze krant informeert de politie Brabant Zuid-Oost actief inwoners over de aanpak en preventie van criminaliteit. Blauw is inmiddels huis-aan-huis verspreid.

De buurtbrigadier in uw wijk
Het belangrijkste thema dit keer is het werk van de buurtbrigadier. Deze politiemensen kennen hun buurten goed en zijn dagelijks op straat aanwezig. Zij zijn een belangrijke schakel tussen politie, gemeente en andere instanties om zo burgers goed te kunnen helpen. De krant verwijst naar internet waar burgers hun buurtbrigadier kunnen opzoeken.

Politiedag
Ook worden lezers opgeroepen om naar de Landelijke Politiedag op 14 oktober te komen. Politie Brabant Zuid-Oost organiseert dit op het Stadhuisplein in Eindhoven centrum van 10.00 tot 16.00 uur. Daar wacht jong en oud een informatieve en spannende politiedag. Werving van nieuwe instroom voor de politieopleiding komt nadrukkelijk terug in zowel de krant als deze open dag.

Reageren op spoedmeldingen
Verder in deze uitgave, die vier paginas telt, krijgt de lezer een kijkje achter de schermen van de Noodhulp. Dit zijn de politiediensten die reageren op de spoedmeldingen. Een heftige baan, waarin agenten bij tal van noodsituaties in actie komen.

Woninginbraken preventie
In Blauw komt ook het fenomeen fietsen zonder licht aan bod. Voor sommigen is het vanzelfsprekend dat je mét licht door het donker fietst. Terwijl anderen zo hun eigen redenen hebben om het juist zonder te doen. Woninginbraak passeert ook de revue. Dit helaas nog veel voorkomende - misdrijf heeft een grote impact op slachtoffers en kan goed voorkomen worden.

Geen krant ontvangen?
Degenen die de krant niet hebben ontvangen, kunnen een exemplaar afhalen bij alle politiebureaus. We bieden u ook een digitaal exemplaar aan (Hiervoor hebt u het programma Adobe Reader nodig. Dat haalt u op de website van Adobe.)