Politieberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 28-09-2006

Fietsster overleden na ongeval

RHENEN Woensdagochtend rond 08.20 uur is een 53-jarige vrouw uit Rhenen ernstig gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed over de Kampjesweg en kwam bij een bocht in botsing met een 36-jarige automobiliste uit Veenendaal. Het slachtoffer kwam ten val en is met ernstig hoofdletsel naar het UMC overgebracht. Daar is de vrouw later die dag aan haar verwondingen bezweken.

De Regionale Verkeersdienst van de politie onderzoek de precieze toedracht van het ongeval.

Ongeval trekker met oplegger en auto

VEENENDAAL - Woensdagochtend rond 06.45 uur ontstond aan de Munnikenweg bij een wegversmalling een aanrijding tussen een trekker met oplegger en een personenauto.

De bestuurder van de personenauto (45 jaar en afkomstig uit Veenendaal) liep door het ongeval rugletsel op en is door ambulancepersoneel onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de trekker, een 30-jarige inwoner van Leersum, bleef voor zover bekend ongedeerd.

Omdat door het ongeval een grote hoeveelheid diesel op het wegdek terecht kwam en het water is ingelopen, is de weg ruim vijf uur afgesloten geweest. Gemeente en brandweer zijn bezig geweest met het ruimen van de diesel.

De Regionale Verkeersdienst van de politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Mishandeling

WIJK BIJ DUURSTEDE Woensdagavond rond 20.00 uur ontstond er aan de Nachtegaal een ruzie. Een 18-jarige man uit Utrecht is een aantal keer geslagen en bedreigd. Ook omstanders werden door het tweetal bedreigd. De politie heeft de twee verdachten (een 16-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede en een 18-jarige Utrechter) aangehouden. Zij zijn ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Woensdag heeft de politie op de Nieuweweg een snelheidscontrole gehouden. Van 15.45 tot 16.30 uur passeerden 400 voertuigen de radar. 25 Bestuurders reden sneller dan was toegestaan (50 km/u). De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.