Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 28-09-2006

Verdachte bekent 50 diefstallen

UTRECHT Een 19-jarige vrouw uit Houten is op maandag 18 september aangehouden. Tijdens het verhoor bekende zij zon 50 diefstallen van geld en diefstal van een laptop te hebben gepleegd in een woon- en zorgcentrum in de wijk Tolsteeg.

De laatste tijd bleken enkele bewoners ongewoon hoge telefoonrekeningen te hebben. Uit intern onderzoek bleek een medewerker van het zorgcentrum verdacht te zijn. De verdachte, een 19-jarige vrouw uit Houten, verschafte zich toegang tot de woningen en voerde daar telefoongesprekken.

Ook werden er de laatste tijd veel diefstallen van geld gepleegd in het centrum en diefstal van een laptop. De vrouw werd verzocht zich te melden op het politiebureau, waarna ze werd aangehouden. Tijdens het verhoor bekende zij zon 50 diefstallen. De laptop is door de politie in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernielers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 september twee mannen aangehouden voor het vernielen van een auto.

Door de meldkamer werden agenten gestuurd naar het Oudkerkhof waar door getuigen gezien was dat twee mannen een auto hadden vernield. Ter plaatse trof de politie een auto aan waarvan de ruitenwissers kapot waren getrokken en een koplamp was vernield.

Aan de hand van een goed signalement kon de politie omstreeks 04.10 uur twee mannen 19 en 23 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Maarssen op de Lijnmarkt aanhouden. Beide jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

In de middag werd gecontroleerd in de omgeving van de Kennedylaan en later op de avond verplaatste de controle naar de Kroonstraat. In totaal werden 75 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 30 bestuurders alles in orde.

Voor de overige bestuurders schreef de politie ruim 70 bekeuringen uit voor onder andere het niet hebben van een bromfietscertificaat, het overschrijden van de constructiesnelheid, ondeugdelijke remmen, geen verzekering, gladde banden en het niet dragen van de helm.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Op de Mariendaalstraat heeft de politie een man aangehouden voor belediging.

Een motoragent werd omstreeks 17.45 uur gestuurd naar de Plantage vanwege een melding van overlast van de jeugd. Op weg naar de melding kwam ter hoogte van de Plantage een scooter met twee mannen zonder helm in de richting van de agent rijden. Op de Mariendaalstraat werd de bestuurder aan de kant gezet.

Op het moment dat de agent aangaf dat de mannen een bekeuring kregen voor het niet dragen van de helm ging één van de mannen 21 jaar uit Utrecht helemaal door het lint. De man begon de agente te beledigen en begon te schreeuwen waardoor een groep jongeren in de richting van de agent kwam lopen. Een aantal van de jongeren wilde zich met de zaak gaan bemoeien. Met assistentie van een tweede surveillancevoertuig kon de man worden aangehouden en keerde de rust terug. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietser veroorzaakt onder invloed aanrijding

UTRECHT Op het Vredenburg vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond en bleek de veroorzaker onder invloed te zijn.

Omstreeks 16.45 uur reed een 36-jarige man Utrecht volgens getuigen verklaringen op zijn fiets midden op het fietspad vanaf het Smakkelaarsveld in de richting van de

St. Jacobsstraat. Uit tegenovergestelde richting kwam een 50-jarige man uit De Meern op zijn bromfiets aanrijden. De fietser reed frontaal op de bromfietsbestuurder in waardoor een aanrijding ontstond en de fietser gewond raakte.

De agenten hadden het vermoeden dat de fietser onder invloed verkeerde en lieten hem een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 895 ug/l uit. de 36-jarige fietser kreeg een proces-verbaal een rijverbod 11 uur.