Politie Groningen

Donderdag 28 september 2006

Vandaag zijn er zeven persberichten

Provincie Groningen, 28-09-2006

Ter Apel: jongetje overleden na ernstig ongeval

Op de Westerstraat raakte woensdagmiddag een 8-jarig jongetje uit Ter Apel onder de auto van een 21-jarige inwoner uit die plaats. Het jongetje kwam plotseling met zijn fietsje tussen geparkeerde autos vandaan. Hierdoor botste hij tegen de zijkant van de auto. Het jongetje werd per traumaheli naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar overleed hij in de loop van de avond. De politie doet een onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: man gewond bij bedrijfsongeval

Een 41-jarige man uit Midwolda is woensdagochtend op de Vriendschap gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man was met zijn collegas bezig met het verplaatsen van een groot kozijn. Met een strop werd het kozijn door een kraan opgetild. Het kozijn werd enkele meters opgetild, waarna de strop losliet en het kozijn naar beneden viel. Het houten geval kwam vervolgens op het hoofd van het 41-jarige slachtoffer terecht. De Midwolder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie heeft onderzoek naar het incident ingesteld.

Groningen: politie zoekt getuigen van mishandeling

De politie heeft woensdagmiddag in de Grote Kruisstraat een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een 37-jarige plaatsgenoot met een elleboogstoot heeft mishandeld. Het slachtoffer reed volgens eigen zeggen op zijn skates op het voetpad. Hij kreeg vervolgens uit het niets een elleboogstoot. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie zoekt getuigen van het incident, omdat de verklaringen van het slachtoffer en de verdachte uiteen lopen. Getuigen kunnen zich melden door te bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: fietsers botsen

Op de Zaagmuldersweg botsten woensdagmiddag twee fietsers bij het afslaan tegen elkaar. Een 18-jarige fietser uit Groningen sloeg op de Zaagmuldersweg rechts af. Dit deed hij in de veronderstelling dat een net door hem ingehaalde 22-jarige fietsster uit de stad ook rechts af zou slaan. Hij sneed daarbij echter de vrouw. Zij kwam vervolgens door de botsing ten val. De 22-jarige moest met schouderletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: te veel gedronken

Op de Kattenhage heeft de politie woensdagavond een 28-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw reed in haar auto, terwijl haar achterlichten niet goed werkten. Toen de agenten de vrouw controleerden, roken zij dat de verdachte alcohol had gebruikt. Bij de ademanalysetest werd een promillage van 1.4 promille vastgesteld. De vrouw kreeg een proces verbaal. Bovendien werd haar rijbewijs ingenomen.

Groningen: helers aangehouden

Op de Zilverlaan heeft de politie woensdagnacht twee mannen, een 39-jarige man uit Rotterdam en een 35-jarige Stadjer, aangehouden voor heling en diefstal. Bij een controle van de auto, waarin de mannen reden, zagen de agenten dat in de auto enkele dozen met goederen liggen. In de dozen lagen onder meer laarzen, cds, radioapparatuur en een rugzak. De mannen konden geen waarschijnlijke verklaring geven over de herkomst van de goederen. De politieagenten vermoedden dat de goederen van diefstal afkomstig waren. Beide verdachten werden vervolgens aangehouden en ingesloten. De 39-jarige bestuurder van de auto gaf eerst een valse naam op aan de agenten. Toen zijn juiste identiteit werd vastgesteld, bleek dat de man niet in het bezit van een rijbewijs was. De politie doet nader onderzoek naar de herkomst van de goederen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Roderwolderdijk: aantal geregistreerde voertuigen: 362, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1290, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1701, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Vlagtwedde, Onstwedderweg (N976): aantal geregistreerde voertuigen: 281, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Kolham, Hoofdweg (N986): aantal geregistreerde voertuigen: 425, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.