Politie Haaglanden

persberichten 28 september

Haaglanden, 28-09-2006

13-jarige steelt auto
Den Haag - Een 13-jarige Haagse jongen heeft gistermiddag om 12:00 uur in de omgeving van het Jacob Jordaensplein tegen vier geparkeerd staande auto's gereden. De jongen had even daarvoor een auto gestolen en was samen met een 19-jarige Hagenaar rond gaan rijden. Oplettende burgers hebben, toen de jongen een aantal aanrijdingen veroorzaakte, direct de politie gewaarschuwd. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De gedupeerde auto eigenaren zijn door de politie geïnformeerd.

Babbelaar op heterdaad betrapt
Den Haag Politieagenten hebben gistermiddag omstreeks 12.00 uur een man betrapt die een babbeltruc wilde plegen. De agenten zagen de 23-jarige man over het Jonckbloetplein rennen en schichtig om zich heen kijken. Zij besloten de 23-jarige te volgen en zagen hem op de Goeverneurlaan bij een woning aanbellen. Toen de agenten de man aanspraken, zette hij het op een lopen. In de Burgersdijkstraat kon de man worden aangehouden. Uit navraag bij de bewoonster van de Goeverneurlaan bleek dat de man haar vermoedelijk had willen oplichten. De 23-jarige had het slachtoffer eerder op de dag gebeld en gezegd dat hij voor Eneco werkte en de meterstanden zou komen opnemen. De man werkt echter helemaal niet voor Eneco, wel is hij eerder aangehouden geweest in verband met soortgelijke babbeltrucs.

Brommobiel schept vuilnisman
Den Haag Een 26-jarige Haagse vuilnisman is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op het Oosteinde. Het slachtoffer werd omstreeks 13.30 uur aangereden door de 90-jarige bestuurder van een brommobiel. De bestuurder wilde om de vuilniswagen heen rijden, waarachter op dat moment de vuilnisman stond. Hij kon de 26-jarige niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Minderjarigen op dievenpad
Rijswijk Drie minderjarige meisjes (15-17 jaar) uit Zoetermeer zijn op woensdag 27 september om 15:20 uur aangehouden bij het winkelcentrum In de Bogaard. De meisjes werden op heterdaad betrapt toen zij met enkele winkelgoederen zonder te betalen een winkel verlieten.

Tractor te water
Naaldwijk Een 59-jarige inwoner uit Kwintsheul belandde met zijn tractor op woensdag 27 september om 15:10 uur in het water. De man reed over de Veilingroute en schrok van enkele eenden. Hij stuurde abrupt opzij en reed vervolgens het talud af zo het water in. De man raakte niet gewond. Bergingsbedrijven konden na de spits het voertuig bergen.

Echtpaar in cel na verzet
Poeldijk Een echtpaar uit Kwintsheul werd op donderdag 28 september rond middernacht op de Arckelweg aangehouden. De 35-jarige automobiliste werd aangehouden wegens te veel alcohol gebruik. Haar 41-jarige echtgenoot wilde perse mee naar het politiebureau. Terwijl de vrouw pogingen ondernam om uit het politievoertuig te komen trachtte de man haar aanhouding te beletten. Beide echtelieden werden wegens verzet en belemmering aangehouden. De vrouw blies later aan het bureau 425 ug/l. Het echtpaar werd vervolgens voor nader verhoor ingesloten.

Beginnende bestuurder in de fout
Monster Een 34-jarige Pool werd op woensdag 27 september om 07:30 uur aangehouden op de Molenweg. De man veroorzaakte een aanrijding waarna politieagenten constateerden dat de man alcohol had genuttigd. Hij blies aan het bureau 120 ug/l en kreeg als beginnend bestuurder een proces-verbaal.

Hennepkwekerij ontmanteld
Honselersdijk Leden van het FOCUS team van Politie Haaglanden hebben op woensdag 27 september om 09:30 uur een lege hennepkwekerij ontmanteld. In een woning aan de Burgemeester van Doornstraat troffen zij een hennepkwekerij aan. Er was plaats voor 120 planten. De hele apparatuur werd in beslag genomen. De 31-jarige bewoner werd aangehouden.

Jongens redden meisje van verdrinkingsdood
Maasland Twee jongens uit Delft en Den Hoorn (18-20) jaar hebben op woensdag 27 september om 09:00 uur een 16-jarige meisje van de verdrinkingsdood gered. Het meisje veroorzaakte op de Molenweg een aanrijding door met haar fiets vlak voor een tegemoet komende personenauto linksaf te slaan. Het meisje botste tegen de auto en viel bewusteloos in het nabij gelegen water. De twee jongens bedachten zich geen moment en sprongen direct in het water en redden het bewusteloze meisje. Zij werd met een gebroken sleutelbeen vervoerd naar een ziekenhuis.

Twee jongens aangehouden na bedreiging
Delft Op woensdag 27 september om 21.30 uur zijn twee jongens van 14 en 18 jaar uit Den Haag op de Julianalaan ter hoogte van de Rotterdamseweg aangehouden. Deze jongens worden er van verdacht kort daarvoor op het Achterom ter hoogte van een speeltuin ruzie te hebben gezocht met een groepje jeugd. Zij bedreigden een jongen uit die groep om zijn bromfietssleutels af te geven. Zij vertelden hem met een mes te zullen neersteken. Ook vernielden zij een bromfietshelm.

Vier personen aangehouden na ruzie
Delft Op woensdag 27 september om 16.30 uur, zijn in een supermarkt aan de Multatuliweg een man van 42 jaar en zijn 12-jarige zoon uit Delft en twee vrouwen van 19 en 25 uit Delft aangehouden. De vier zouden bij de kassa ruzie hebben gekregen en er zouden hierbij over en weer klappen zijn gevallen. Teneinde de juiste toedracht vast te stellen zijn alle vier de personen aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Meisje (2) gewond
Zoetermeer Een 2-jarig meisje uit Zoetermeer is op woensdag 27 september met brandwonden vervoerd naar een ziekenhuis. Het kindje kreeg in het ouderlijk huis aan de Savelsbos per ongeluk kokend heet water over zich heen. Ze werd met brandwonden op haar buikje vervoerd naar een ziekenhuis.

Minderjarige betrapt op winkeldiefstal
Zoetermeer Een 12-jarige Zoetermeerse jongen werd op woensdag 27 september om 18:30 uur in een winkel aan de Burgemeester van Leeuwenpassage aangehouden. De jongen werd betrapt terwijl hij met een MP3 speler de winkel wilde verlaten. De jongen had net een taakstraf voltooid wegens een eerdere diefstal toen hij opnieuw in de fout ging.