Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden na diefstal net gekochte fiets

Nijmegen, 28-09-2006 o Woensdagavond is een 39-jarige man uit Nijmegen op de Tubastraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een fiets onder bedreiging gestolen te hebben.

Een 15-jarige jongen stond met vier vrienden op een pleintje in de wijk Neerbosch en liet hen een zojuist gekochte fiets zien. De 39-jarige stond wat verderop ook op het pleintje en kwam naar de jongen toe. Hij tilde vervolgens zonder te vragen de fiets op en vroeg van wie de fiets was. De 15-jarige antwoordde dat de fiets van hem was. De verdachte riep naar de jongen, met gebalde vuist, dat hij onmiddellijk zijn fietssleutel af moest geven want de fiets was volgens de 39-jarige vanaf nu van hem. Een vriend van de 15-jarige riep nog naar de verdachte dat hij de fiets moest teruggeven maar zonder resultaat. De man fietste vervolgens weg.

De inmiddels gearriveerde politie kon de voor hen bekende 39-jarige bij zijn woning aanhouden. Hij is overgebracht naar het hoofdbureau van politie in Nijmegen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De fiets van de jongen is overigens dezelfde avond nog in de buurt teruggevonden. (07)