Gemeente Hardenberg

September 2006 - Raad van State: aanleg rondweg Slagharen kan van start gaan

Raad van State: aanleg rondweg Slagharen kan van start gaan

Voorlopig voorziening afgewezen

Donderdag 28 september 2006

De aanleg van de rondweg in Slagharen kan per direct beginnen. De Raad van State heeft gisteren een aanvraag voor een voorlopige voorziening afgewezen. De rondweg gaat naar verwachting in het voorjaar van 2007 open.

Volgens de Raad van State geven de aangevoerde bezwaren geen aanleiding een voorlopige voorziening te treffen. Zo is niet aannemelijk gemaakt dat de verzoekers in hun belangen zijn geschaad. Ook is niet gebleken dat het plan in strijd zou zijn met het geldende streekplan Overijssel. De Raad van State oordeelde verder dat nut en noodzaak van de nieuwe rondweg voldoende zijn onderbouwd. De Raad van State heeft het verzoek om een voorlopige voorziening te treffen dan ook afgewezen.

De uitspraak van de Raad van State betekent dat de aanleg van de rondweg kan beginnen. De aannemer begint daarom binnen enkele weken met de werkzaamheden. Naar verwachting is de weg dan in het voorjaar van 2007 open voor het verkeer.

Met de komst van de rondweg hoeft het doorgaande verkeer tussen Hardenberg en Hoogeveen geen gebruik meer te maken van de Herenstraat, waardoor deze weg ontlast wordt. Ook zorgt de rondweg voor een goede ontsluiting van het nieuw aan te leggen woon- en werkgebied Moeshoek, waarvan het bouwrijp maken inmiddels gestart is. Als de rondweg gerealiseerd is, wordt de Herenstraat opnieuw ingericht als verblijfsgebied.