Partij van de Arbeid


Den Haag, 28 september 2006


Vragen van de leden Roefs en Verdaas (beiden PvdA) aan de minister van Verkeer & Waterstaat
over de vertraging van de A74


1.Bent u bekend met de artikelen 'Vertraging A74 loopt stevig op' en "ministerie fout met geld A73" ? 2.Kunt u aangeven wanneer er uitsluitsel komt over de variantkeuze (plateau- of Klagenfurtvariant), hetgeen u in uw brief aan de gemeente Venlo (d.d. 7-7-2006) heeft aangegeven aangaande het te nemen tracébesluit?
3.Werpt de behandeling van de Wet Luchtkwaliteit nog nieuw licht op de zaak? 4. Gelden de problemen met de luchtkwaliteit voor beide varianten? Kunt u in uw antwoord de motie-Van der Ham over de overschrijding van de luchtkwaliteit (30 300 A nr. 49) betrekken?


5. Bent u bereid om de middelen die in het Via Limburg pakket vrij zijn gekomen, bij goedkopere aanbesteding van de A73 in te zetten voor verbetering van de leefomgeving en lokale infrastructuur? Zo ja, gebeurt dat dan op die plaatsen waar men in Noord- en Midden-Limburg ook de meeste nadelige effecten heeft van de A73/A74?


6. Bent u van mening dat de werkelijke onderschrijding op het budget van Via Limburg pas duidelijk wordt, nadat bekend is welke eventuele extra voorzieningen nodig zijn voor het realiseren van de A74? Zo ja, bent u dan ook bereid om deze middelen vooralsnog te reserveren?
7. Dienen de bestuursafspraken met de Provincie Limburg en een aantal Noord- en Midden- Limburgse gemeenten over hun aandeel in het Via Limburg pakket onverkort te worden uitgevoerd?


Bron: Dagblad De Limburger, maandag 11 september 2006
Bron: Dagblad De Limburger, vrijdag 22 september 2006


Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politiek nieuws.
Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal. Kijk nu op www.tweedekamer.nl