Politie Hollands Midden

Datum: 28 september 2006

Noordwijk Mishandeling ouder echtpaar De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een ouder echtpaar uit Rijnsburg. Op woensdagavond 27 september rond 23.30 uur liet het echtpaar, een 70 jarige vrouw en een 73 jarige man, hun hond uit en liepen over de Zeestraat. Vanaf de Nieuwe Zeeweg kwam een man aangelopen. De Rijnsburgse begroette hem met 'goedenavond' waarop hij niet teruggroette. De vrouw wees hem daarop. De man nam daarop onmiddellijk een dreigende houding aan en sloeg de vrouw in het gezicht. De man van de vrouw wilde erger voorkomen en sprong er tussen. Vervolgens kreeg hij vuistslagen in het gezicht en na gevallen te zijn trappen tegen het lichaam en in het gezicht. Vervolgens liep de dader weg. De Rijnsburger had een bebloed gezicht en diverse schrammen en bulten. Ambulancepersoneel bekeek de man maar vonden het niet nodig hem voor onderzoek naar een ziekenhuis te brengen. Voor het echtpaar is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie heeft afgelopen nacht nog gezocht naar de dader waarbij het echtpaar spreekt over een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar, kaal met een staartje of matje in de nek. De politie heeft de dader nog niet kunnen achterhalen.

Lisse Aanrijding De politie heeft woensdag 27 september rond 19.00 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen een 71 jarige fietser en een 20 jarige automobiliste beiden uit Lisse. De vrouw kon de op de Nassaustraat overstekende en uit de Wagenstraat komende fietser niet meer ontwijken. De verwondingen lijken mee te vallen maar de man werd desondanks voor onderzoek overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Katwijk Aanhouding voor mishandeling De politie heeft donderdagnacht 28 september rond 02.25 uur op de Suurmondstraat een 31 jarige man uit Katwijk aangehouden. De verdachte had daar in een woning een 18 jarige plaatsgenoot mishandeld door hem te slaan en te stompen. Deze liep daardoor diverse bulten en schrammen op. Waarom hij door de verdachte werd mishandeld is nog niet bekend. Beiden waren op bezoek bij enkele vrienden toen plotseling de gezellige stemming omsloeg en de verdachte op hem insloeg. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Leiden Aanhouding voor beledigen agenten De politie heeft woensdagavond 27 september rond 19.25 uur een 15 jarige jongen uit Leiden aangehouden. In het Kooipark beledigde hij agenten die met een groepje hangjeugd in gesprek waren. Er werd onder meer 'Kankerjoden' geroepen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is inmiddels weer vrij.

Leiden Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Bronforel. Vannacht donderdag 28 september schrokken de bewoners rond 04.50 uur wakker van het luide alarm. De bewoners zagen nog net twee mannen de Bronforelbrug op rennen en ontdekten beneden dat een laptop van de eettafel was meegenomen. De inbrekers waren binnengekomen door een achterdeur open te breken.

Ter Aar Inbraak bakkerij annex postagentschap De politie doet onderzoek naar de inbraak in een bakkerij annex postagentschap aan het Vosholplein. Op donderdag 28 september rond 00.45 uur gooiden twee inbrekers een tegel door het raam, klommen naar binnen en gingen er vandoor met vermoedelijk twee laptops. Een getuige hoorde het geluid van brekend glas en zag twee mannen wegrennen door de poort van de Weerenstraat naar de achterkant van de winkels. Na de melding via 112 zocht de politie zonder resultaat de omgeving af. De politie onderzoekt de zaak verder waarbij ook een identieke inbraak die nacht in een postagentschap in Boskoop wordt meegenomen.

Alphen a/d Rijn Met 190 km/h over de N11 De politie heeft woensdagavond 27 september de auto inbeslaggenomen van een 21 jarige man uit Alphen aan den Rijn. Ook werd van hem het rijbewijs ingevorderd. Dit gebeurde nadat de politie de automobilist rond 20.55 uur op de N11 klokte met een snelheid van 190 km/h. De toegestane snelheid terplaatse is 100 en bij de kruisingen 70 km/h. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boskoop Inbraak in postagentschap De politie doet onderzoek naar de inbraak in een postagentschap aan de Koninginneweg. Op donderdag 28 september rond 00.05 uur kreeg de politie via 112 de melding dat daar werd ingebroken. De politie was zeer snel terplaatse maar trof slechts de stille getuigen van de inbraak aan. Met een tegel was een ruit van een deur vernield. Uit het agentschap wordt een laptop vermist. De politie onderzoekt de zaak verder waarbij ook een identieke inbraak die nacht in een postagentschap in Ter Aar wordt meegenomen.

Berkenwoude/Stolwijk Verkeerscontroles Krimpen a/d Lek De politie heeft woensdag op de Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude, de Benedenkerseweg in Stolwijk en op de Breekade in Krimpen aan de Lek verkeerscontroles gehouden. Op de Zuidbroekse Opweg reden vijf automobilisten harder dan te maximumsnelheid van 60 km/h en kregen dan ook een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/h. Op de Benedenkerkseweg werd gelet op de overschrijding van daar geldende maximumtoelaatbare gewicht van 15 ton. Er waren drie overschrijdingen waarbij het zwaarste voertuig 34 ton liet noteren. De overtreders kregen een proces-verbaal. Op de Breekade werd gelet op de constructiesnelheid van scooter en bromfietsen. Er waren er zes die hadden gerommeld aan de techniek en deze zes kregen dan ook een bekeuring. Verder vielen bij de controles nog bekeuringen voor het negeren van een doorgetrokken streep (1), het rijden over de busbaan ( 2), een onjuiste bevestiging van de hulpkoppeling ( 1), het niet dragen van de veiligheidsgordel ( 1), onverzekerde bromfiets ( 1), het niet dragen van een bromfietshelm (2), het niet hebben van een bromfietscertificaat ( 1) en het te hard rijden met een landbouwtrekker ( 37 km/h).

-------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --