Kinderhulporganisatie Net4kids genomineerd voor Transparant Prijs 2006

Amstelveen, 28 september 2006 - Net4kids, het internetplatform voor kinderhulp, is één van de drie genomineerden in de categorie fondsenwerving tot een half miljoen euro van de Transparantie Prijs 2006. PricewaterhouseCoopers en de Donateursvereniging Nederland reiken de prijs jaarlijks uit aan Nederlandse fondsenwervende instellingen die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteren.

Juryvoorzitter Morris Tabaksblat maakt op 10 oktober in De Nieuwe Kerk te Den Haag bekend wie de winnaars zijn van de vier categorieën: vermogensfondsen, fondsenwerving tot 0,5 miljoen, fondsenwerving tussen 0,5 en 2,5 miljoen en fondsenwerving boven 2,5 miljoen euro. Eén van de organisaties is tevens overall prijswinnaar en ontvangt de Transparant Prijs 2006.

"De nominatie voor de Transparant Prijs 2006 is een mooi compliment voor onze aanpak", aldus Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids. "Wij staan als organisatie voor een persoonlijke benadering, transparantie en accountability. Onze 100 procent garantie geeft alle betrokken partijen - kinderen, donateurs en hulporganisaties - de meeste voldoening en duidelijkheid. Deze nominatie bevestigt dat we op de goede weg zijn."

Over Net4kids
Net4kids is een non-profit internetplatform dat potentiële donateurs verbindt met bijzondere kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De organisatie is gebouwd op vier pijlers: de gever kan zelf het te steunen (deel)project kiezen en krijgt daarover tweemaal per jaar persoonlijk terugkoppeling; 100% van de bijdrage gaat naar het project van keuze; alle bijkomende kosten worden gedragen door organisatiesponsoren en ter waarborg is er een niet-goed-geld-terug-garantie. Met een vernieuwend business- en donatiemodel bereikt Net4kids donateurs die anders aan de zijlijn blijven staan. De 100 procent garantie en de concrete en betrokken steun stimuleren donateurs om méér te doen. Voor bedrijven biedt Net4kids een charity platform waarmee ze op praktische wijze invulling kunnen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Net4kids verleent daarbij ondersteuning voor het volledige traject, van strategie tot implementatie.

Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.



Ingezonden persbericht