AutoRai

Wereldpremière voor de nieuwe Kia cee'd op de Paris Motor Show

(9/28/2006)
De langverwachte, volledig nieuwe Kia ceeâd, die speciaal is ontworpen voor consumenten in Europa, zal vandaag zijn werelddebuut maken tijdens de Mondial de LâAutomobile in Parijs. Dit nieuwe C-segment model markeert een belangrijke ommekeer in de geschiedenis van Kia. Het is de eerste Kia ooit die ontworpen en gebouwd is in Europa en die zal zorgen voor een revolutie op kwaliteitsgebied van het merk. De hoogste normen op het gebied van engineering en Europese stijlopvattingen zijn van toepassing op ieder detail van het exterieur, het interieur, de bevestigingspunten en de uitrusting.

De Kia ceeâd zal onbetwist de sterkste propositie ooit zijn van het merk in het C-segment wanneer hij in december 2006 in geheel Europa op de markt zal komen. âMet de nieuwe Kia ceeâd bieden wij de klanten in Europa een zeer verrassende gezinsauto, met een excellente kwaliteit, uitstekende prestaties en een strakke, moderne verschijning,â zegt Jung-Moon Park, Senior Executive Vice President en COO van Kia Motors.

âOnze Kia-designteams in Duitsland en Korea hebben de nieuwe ceeâd ontworpen om de steeds hoger wordende verwachtingen van bestaande Kia-klanten te overtreffen en om consumenten in Europa aan te trekken die ons merk nog niet eerder overwogen hebben. Zij hebben een echt concurrerende auto ontworpen die stijlvol en praktisch is. Ik ben er zeker van dat de nieuwe Kia ceeâd een grote aantrekkingskracht uit zal oefenen op mensen in geheel Europa. Met daarbij een duidelijke demonstratie door ons merk van de âPower to Surpriseâ,â besluit COO Park.

Maximale keus aan uitvoeringen
De ceeâd zal het de gevestigde orde in het C-segment als een onvervalste rivaal behoorlijk lastig maken en Kia in de voorhoede plaatsen in het meest beconcurreerde marktsegment van Europa. In haar streven om wereldwijd mee te draaien in de top van de automobielindustrie heeft Kia niet alleen geïnvesteerd in talenten en budget om een volledig nieuwe fabriek en een volledig nieuw model te bouwen, maar biedt het merk haar klanten ook een enorm aantal keuzemogelijkheden.

Naast een zeer rijke standaarduitrusting is een maximale keuze voor de klant één van de belangrijkste achterliggende themaâs achter de introductie van de ceeâd, die beschikbaar zal komen met een keus uit vijf motoren, drie uitrustingsniveaus, vier interieurconcepten en twaalf buitenkleuren, waardoor Kia in staat zal zijn om het nieuwe model op maat uit te voeren naar de persoonlijke wensen en voorkeuren van de individuele klant.

De 4,2-meter lange ceeâd heeft een ongebruikelijk lange wielbasis (2.650 mm) en zal in zijn klasse qua binnenruimte toonaangevend zijn; daarnaast biedt hij een hoog uitrustingsniveau evenals âstate-of-the-artâ actieve en passieve veiligheid. Tot de reeks van vijf beschikbare motoren behoren 1.4-, 1.6- en 2.0-liter CVVT benzinemotoren en een volledig nieuwe 1.6-liter VGT dieselmotor, plus volgend jaar een 2.0-liter VGT dieselmotor.

âDe nieuwe ceeâd zal het beste aanbod van Kia zijn in het uiterst competitieve Europese C-segment. Hij ziet er beter uit, voelt beter aan, rijdt beter en zal daardoor ook goed verkopen. Hij zal een indrukwekkende verkoopstijging voor Kia genereren,â licht Jean-Charles Lievens, Senior Vice President van Kia Motors Europe, enthousiast toe.

âWanneer de consumenten de auto hebben gezien, hebben aangeraakt en kennis hebben gemaakt met de prestaties, zullen ze zonder meer overtuigd zijn dat de aanschaf van een Kia ceeâd een juist besluit is. Wij hebben deze herfst een serie opvallende marketing- en promotiecampagnes gepland en zullen daar binnenkort de details van onthullen,â besluit Jean-Charles Lievens.

Met de revolutionaire garantiebepalingen is Kia de allereerste in de Europese auto-industrie*
De volledig nieuwe familie van Kia ceeâd-modellen zal kunnen profiteren van de beste garantiebepalingen voor nieuwe autoâs die ooit is aangeboden door een autofabrikant voor autoâs die in Europa op de markt zijn*. Elke Kia ceeâd die door Kia Motors Europe wordt uitgebracht, zal profiteren van een garantie van 7 jaar / 150.000 kilometer, die van toepassing is op de gehele auto gedurende vijf jaar en aanvullend twee jaar voor de motor. De garantie is volledig vrij en overdraagbaar op kopers van de auto, op voorwaarde dat de auto regelmatig is onderhouden volgens de onderhoudsvoorschriften.

Stijlvolle âsporty wagonâ voor september 2007
In Parijs onthult Kia ook het voorproductiemodel van de stationwagonversie, de ceeâd âsporty wagonâ, die volgend jaar september zal worden aangeboden. De 4.470 mm lange, 1.490 mm hoge sporty wagon is het tweede model in de ceeâd familie. Als eerste model in het C-segment heeft hij een vijfde deur in de vorm van een omgekeerde âLâ met scharnieren die aan de bovenkant van de laadruimte bevestigd zijn. Hierdoor gaat de vijfde deur bijna verticaal omhoog, zodat de toegang tot de forse laadruimte, die ook is voorzien van een extra opbergvak onder de laadvloer, optimaal is.

pro_ceeâd concept car een voorbode van een toekomstig model Kia droeg haar Europese designteam op een âteaserâ te creëren voor de volledig nieuwe Kia ceeâd âsporty hatchâ, die als derde model in de ceeâd modelreeks in december 2007 beschikbaar zal komen. De daaruit voortvloeiende concept car, met de typeaanduiding pro_ceeâd, wordt in Parijs getoond. Het uiterlijk van de pro_ceeâd komt behoorlijk overeen met dat van het nieuwe Kia ceeâd âsporty hatchâ model met zijn dynamische, gespierde en mannelijke uitstraling.

Opgewaardeerd vlaggenschipmodel voor Kia â de 2007 Kia Opirus Kiaâs vierde nieuwe model dat in Parijs wordt getoond, is het opgewaardeerde vlaggenschip. De vijf meter lange luxueuze vierdeurs sedan is langer, slanker en lichter geworden en heeft een meer uitgebalanceerd uiterlijk gekregen. Bovendien is het verbeterde interieur voorzien van nieuwe, technologisch hoogstaande voorzieningen en kan de 2007 Opirus vertrouwen op een grotere, krachtigere en efficiëntere V6 benzinemotor. Belangrijke verbeteringen hebben bovendien een positieve weerslag op de rijprestaties, handling, veiligheid en het raffinement van de auto. Bovendien weegt de Opirus nu minder en levert hij nog betere prestaties. Kiaâs nieuwe E-segment model zal uitsluitend linksgestuurd leverbaar worden, met meer keus uit buiten- en interieurkleuren. De nieuwe 2007 Kia Opirus zal in januari 2007 in de showrooms van de Europese Kia-dealers verschijnen.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster