AutoRai

Wereldpremière Europese versie Mazda CX-7 op Autosalon van Parijs 2006

(9/28/2006)
Mazda onthult vandaag op de Mondial de l'Automobile 2006 in Parijs de Europese versie van de Mazda CX-7, de gloednieuwe crossover die volgend jaar in de Europese showrooms staat. De Mazda CX-7 biedt een unieke mix van sportiviteit, functionaliteit en comfort en is een zeer geslaagde combinatie van een sportieve SUV en een stationcar. De Autosalon van Parijs beleeft ook de Europese première van de Mazda Senku, de concept car die tijdens het eveneens in Parijs gehouden âXXIe Festival Automobile Internationalâ werd onderscheiden met de prestigieuze âGrand Prix Du Plus Beau Concept Carâ. In de Senku zijn elementen verwerkt die men wellicht in een toekomstig productiemodel zal terugzien. De Senku heeft een milieuvriendelijke hybride aandrijflijn, die bestaat uit een benzinerotatiemotor en een elektromotor, en is verder uitgerust met grote schuifdeuren, zonnecellen in het dak en een variabel interieur dat naar keuze plaats biedt aan 2 of 4 personen.

Deze twee nieuwkomers delen het podium met een ander nieuw en opwindend model: de MX-5 Roadster Coupé met zijn elektrisch bediende hardtop. De modellenreeks in Parijs wordt bekroond met een schoolvoorbeeld van Mazdaâs âZoom-Zoomâ: de Mazda3 MPS, een van de snelste compacts met voorwielaandrijving van dit moment.

Mazda CX-7 â De sportieve crossover
Eerder dit jaar zorgde Mazda tijdens diverse autotentoonstellingen in Noord-Amerika voor een sensatie met zijn CX-7. De CX-7 is een crossover die Zoom-Zoom prestaties en uitstraling koppelt aan het comfort van een SUV. Deze sportieve SUV maakt nu zijn opwachting in Europa en staat volgend jaar in de showroom. Met zijn vlakke voorruit, laag geplaatste luchtinlaat, vloeiende daklijn, gespierde wielkasten en 18 inch wielen beschikt de CX-7 onmiskenbaar over sportwagen-DNA. Ook onder de motorkap is sportiviteit troef: de krachtige 2.3-liter DISI benzinemotor met turbo produceert 190 kw/258 pk bij 5.500 tpm en levert een trekkracht van 380 Nm bij slechts 3.000 tpm. Deze sportieve basis sluit naadloos aan op het gebruiksgemak van een SUV: goed zicht rondom en een comfortabel en flexibel interieur. Dankzij de uitgebreide standaarduitrusting is de Mazda CX-7 het ideale vervoermiddel voor de moderne stadsmens.

Mazda Senku â Gracieuze eenvoud
Tijdens de Mondial de lâAutomobile 2006 is de Mazda Senku concept car voor het eerst in Europa te zien. Deze auto werd tijdens het eveneens in Parijs gehouden âXXIe Festival Automobile Internationalâ onderscheiden met de prestigieuze âGrand Prix Du Plus Beau Concept Carâ. De Senku toont de richting die toekomstige sportmodellen van Mazda mogelijk zullen volgen en kent een unieke mix van zowel scherpe als zachte lijnen die sterke emoties oproepen. De Senku heeft onder meer elektrische schuifdeuren, zonnepanelen in het dak en een hybride aandrijflijn, die bestaat uit een rotatiemotor en een elektromotor die samen zorgen voor een laag verbruik en een lage uitstoot.

Mazda MX-5 Roadster Coupé â Lusten zonder lasten Mazda heeft in Parijs goed nieuws voor alle liefhebbers van sportief rijden met open kap. De nieuwe Mazda MX-5 Roadster Coupé met elektrisch bedienbare hardtop wordt eind dit jaar op de Europese markt geïntroduceerd en combineert het comfort van een coupé met het rijplezier van een open tweezitter. Deze nieuwe Roadster Coupé is gezegend met dezelfde rijeigenschappen als de MX-5 van de derde generatie en biedt meer gebruiksgemak dankzij een hardtop die binnen 12 seconden samenvouwt in een ruimte achter de stoelen, zonder daarbij bagageruimte in beslag te nemen. Met het coupédak omhoog heeft de Roadster Coupé een relatief hoog achterdek, dat echter geen afbreuk doet aan de slanke belijning van de oorspronkelijke roadster. Het resultaat is een unieke Zoom-Zoom coupé die zich zonder twijfel in grote belangstelling zal kunnen verheugen en die zeker zal bijdragen aan de uitbreiding van het aantal MX-5 liefhebbers.

Mazda3 MPS â Een dubbele dosis Zoom-Zoom
Ook aanwezig in Parijs is het tweede model uit de Mazda Performance Series, de Mazda3 MPS, met onder de motorkap de potente 2.3-liter turbo DISI benzinemotor. Deze motor levert een vermogen van 191 kW/260 pk en een trekkracht van 380 Nm, waarmee de Mazda3 MPS tot de krachtigste hot hatches met voorwielaandrijving ter wereld behoort. Dankzij zijn aangepaste onderstel, verstevigde carrosserie en op de standaard Mazda3 Hatchback geïnspireerd koetswerk is de nieuwe Mazda3 MPS de ultieme sportcompact.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster