Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Avaya benoemt Philip Odeen tot voorzitter Raad van Bestuur

Nieuwegein, 28 september 2006 - De Raad van Bestuur van Avaya (NYSE: AV) benoemt Philip A. Odeen tot non-executive voorzitter van de Raad van Bestuur. Odeen is vanaf 1 oktober 2006 werkzaam in zijn nieuwe functie.

In 2002 trad Odeen toe tot de Raad van Bestuur van Avaya. Sindsdien is hij directeur en voorzitter van het Compensation Committee van de Raad. Hij zit eveneens in de Raad van Bestuur van The AES Corporation, Convergys Corporation en Northrop Grumman Corporation. Tevens is hij non-executive voorzitter van The Reynolds and Reynolds Company.

Eerder was Odeen voorzitter van TRW Inc. en CEO van BDM International Inc., een door TRW overgenomen IT-bedrijf. Voordat hij bij BDM in dienst ging, werkte Odeem als vice-voorzitter Management Consulting Services bij Coopers en Lybrand. Bovendien bekleedde hij daarvoor meerdere leidinggevende functies bij het ministerie van Defensie en in de National Security Council van de Verenigde Staten.

Hij is lid van de Chief of Naval Operations Executive Panel en een staflid van de National Academy of Public Administration. Tevens is hij voorzitter van de Henry M. Jackson Foundation en is actief in overige civiele en charitatieve instellingen.

Odeen behaalde een Bachelor of Arts aan de University of South Dakota en Master of Science in politieke wetenschappen aan de University of Wisconsin.

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht