Ingezonden persbericht



---


Laren, 28 september 2006

'Miljonairs' nu al te zien op WWW.DEGOUDENKOOI.TV

Zondag 1 oktober a.s. om 20.30 uur gaat De Gouden Kooi van start. Vervolgens is het spraakmakende programma iedere werkdag te zien om 19.30 uur. De Miljonairs van De Gouden Kooi zijn echter nu al 24 uur per dag te volgen via www.degoudenkooi.tv

De Gouden Kooi op internet kent een ongekend aantal toepassingen. Er zijn 4 streaming kanalen die 24 uur per dag de belevenissen van de Miljonairs volgen. Daarnaast zijn alle afleveringen te zien via Programma Gemist en zijn videomateriaal en uitzendingen te bekijken via vodcast. Nieuw is 'Tell Me', de unieke video-on-demand-applicatie waarmee vanuit een enorm archief korte clips kunnen worden bekeken die specifiek gekoppeld zijn aan bepaalde Miljonairs, hun gemoedstoestand en gebeurtenissen in de villa. Elke dag is immers 4 x 24 uur video beschikbaar waarvan voor televisie slechts een beperkt aantal minuten video wordt gebruikt. De overige content blijft op deze manier online beschikbaar en doorzoekbaar. De site www.degoudenkooi.tv kenmerkt zich door veel interactie. Bezoekers kunnen niet alleen dagboeken en bio's van de Miljonairs lezen, ook is er een forum, een chatroom en er zijn VIP Chats met de Miljonairs. Tevens is er met grote regelmaat een live quiz, gepresenteerd door een van de Miljonairs, waaraan via internet 2000 mensen tegelijkertijd mee kunnen doen. Bijzonder is de virtuele tour door de villa. Voor alle producten die bezoekers zien geldt: alles is te koop! Voor De Gouden Kooi wordt bovendien binnenkort ook een speciale bot ontwikkeld, waarmee MSN-ers samen naar De Gouden Kooi kunnen kijken en met andere kijkers en Miljonairs kunnen chatten.

In De Gouden Kooi zijn tien Nederlanders 'gevangen in luxe' in een kapitale villa ter waarde van ruim 2 miljoen euro. Eén van hen kan de villa winnen, samen met een kapitaal aan cash. Kortom, de ultieme financiële vrijheid. Maar... daarvoor moeten ze eerst hun eigen vrijheid opofferen. En dat voor onbepaalde tijd. Want alleen de Miljonair die als laatste in de villa overblijft, wint. En dus is De Gouden Kooi niet zomaar een programma; het is een psychologisch experiment. Een experiment waarvan de duur onvoorspelbaar is, volledig afhankelijk van de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van de Miljonairs.

De Gouden Kooi: The Kick-Off, zondag 1 oktober om 20.30 uur bij Talpa op 10 De Gouden Kooi, vanaf 2 oktober iedere werkdag om 19.30 uur bij Talpa op 10 www.degoudenkooi.tv, 24 uur per dag
Talpa TV
Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Talpa en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma's die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.
---