Ingezonden persbericht


Persbericht

Geschikt voor onmiddellijke publicatie

********************************************

Eindhoven 28 september 2006

BizTech2006 in Eindhoven heeft 'NANO' in een nuchter perspectief gezet

BizTech2006

26 september jongstleden stond in het teken van Nanotechnologie en kansen voor de Industrie.

Tijdens het Biztech2006 Congres kwamen deelnemers uit industrie en wetenschap bij elkaar om hun visie, onderzoeksresultaten en bedrijfsstrategieën met elkaar te bespreken.

Nanodebat

Naast een gevarieerd programma vond het nationale 'Nanodebat' plaats waar industriëlen, futuristen, wetenschappers en maatschappijvertegenwoordigers een levendige discussie voerden over de zin en onzin rondom nanotechnologie. In het debat werd gesteld dat nanotechnologie net als biotech geboycot wordt, omdat er net als bij biotech angst zou kunnen bestaan voor de gevolgen van nanotechnologie. Op deze stelling reageerden de debatdeelnemers gematigd. Immers, zo zei men, nanotechnologie is in tegenstelling tot biotechnologie nauwelijks zichtbaar in producten. De consument weet niet dat in veel producten zoals bijv. een spelcomputer of de mobiele telefoon nanotechnologie zit verweven. En het zijn juist díe producten in de gaming en telecom industrie die grif aftrek vinden. Als daarbij ook een kostenreductie en efficiëntie verbetering plaatsvindt, zal de consument het product volgens de debaters toch wel blijven kopen.

Producten op de markt

Ook volgens Tim Harper CEO van Cientifica en Founder van de European NanoBusiness Association valt het mee met die boycot. Hij zei wel dat het van groot belang is de informatievoorziening naar gebruikers goed in te zetten. Te weinig informatie kan reden geven tot ongerustheid en dat is in het geval van nanotechnologie nergens voor nodig. Nanotechnologie zit in alle soorten producten - van kleren, tot cosmetica, van keukenapparatuur tot auto - en is niet tegen te houden. Het is volgens Harper belangrijk om van de bestaande wettelijke structuren gebruik te maken als je nanotechnologie wilt reguleren.

Tijdens het BizTech2006 programma lag het accent duidelijk op het ontvouwen van de investeringsmogelijkheden en de nieuwe zakelijke kansen die zich met de ontwikkelingen van nanotechnologie binnen de technologiegebieden Electronics & Devices / Materialen / Lifescience & Human Health / Bioscience aandienen. BizTech2006 gaf deelnemers inzicht in deze verscheidenheid, het maatschappelijke nut, de mogelijke risico's en een inschatting van de zakelijke kansen die zich nu en in de toekomst aandienen.

Nano Electronics in 2007

De deelnemers van BizTech2006 waren zeer enthousiast over de kwaliteit van de sprekers en de presentaties. In 2007 krijgt het congres zeker weer een vervolg. In april van 2007 zal een deelcongres gehouden worden over Nano Electronics & Devices. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de semi-conductor industrie. Dit belang werd op BizTech2006 nog eens onderschreven door de EU commissie en haar Framework 7 programma, dat onderzoek in die sector ondersteunt door middel van grote subsidies.

Over BizTech2006:

BizTech2006 is een jaarlijks Benelux Congres over ondernemingskansen bij de ontwikkelingen van nanotechnologie in Electronics & Devices / materialen / Lifescience & Human Health en Bioscience. Tijdens BizTech2006 ligt het accent op het ontvouwen van de investeringsmogelijkheden en de nieuwe zakelijke kansen die de ontwikkelingen van nanotechnologie binnen de verschillende technologie gebieden biedt. BizTech2006 wil de deelnemers inzicht geven in deze verscheidenheid, het maatschappelijke nut, de mogelijke risico's en een inschatting geven van de zakelijke kansen die zich nu en in de toekomst aandienen. BizTech2006 wordt op 26 september gehouden in eindhoven. www.biztech.nl

Over WE ARE BV

WE ARE BV is organisator van hoogwaardige congressen in de ICT markt en de High Tech markt (materiaaltechnologie, maak- en procesindustrie). De congressen van WE ARE behandelen innovatieve toepassingen en innovatieve technologieën met een commercieel marktpotentieel. Tijdens deze congressen worden partijen op managementniveau bij elkaar gebracht omdat innovatie begint bij strategie en visie. In dat opzicht noemt WE ARE BV zich -the business enabler-.

Naast Congressen in Nederland organiseert WE ARE BV ook congressen in België en Duitsland


---

noot voor de redactie,