Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Van Raad van bestuur ERIKS group nv

Datum 28 september 2006

ERIKS-GROEP BREIDT HAAR ACTIVITEITEN UIT NAAR CENTRAAL-EUROPA

Overname PASSEROTTI en MOWTA, Polen

Na analyse van de mogelijkheden in de markten van de landen in Centraal-Europa (Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije) heeft de ERIKS-groep een eerste stap gezet in de uitbreiding van haar activiteiten in deze regio.

Met ingang van 1 oktober 2006 heeft ERIKS group nv alle aandelen van PASSEROTTI Sp. z o.o. te Bielsko-Biala en de activiteiten van MOWTA Bogdan Porzych te Gdansk overgenomen.

De activiteiten van PASSEROTTI bestaan uit de marketing, verkoop en veredeling van producten en diensten op het gebied van afdichtingstechniek en mechanische aandrijftechniek. Met ca. 40 medewerkers in de hoofdvestiging in Bielsko-Biala en de filialen in Chorzow, Lublin en Zomosc realiseert de onderneming een omzet van ca. EUR 5 mln. De omzet wordt gerealiseerd bij zowel de machine- en apparatenbouw (OEM-afnemers) als bij de industriële eindverbruikers (MRO-afnemers) in alle segmenten van de Poolse industrie.

De omzetverdeling naar productgroepen is:
afdichtingstechniek:

- O-ringen 22%

- dynamische dichtingen 45%
mechanische aandrijftechniek 25%
onderhoudsproducten 8%

MOWTA is een onderneming die gespecialiseerd is in de marketing en verkoop van afsluiters en instrumentatie. In Gdansk wordt met 6 medewerkers een omzet van ca. EUR 1,5 mln. gerealiseerd, voornamelijk bij industriële eindverbruikers (MRO-afnemers) en met projecten in de sectoren chemie, petrochemie, voeding en energie.

Beide overnames passen in de strategie van de ERIKS-groep om haar marktpositie in West- en Centraal-Europa uit te bouwen en zo een `Europese speler' van formaat te worden. De filiaalstructuur van Passerotti zal in de komende jaren worden uitgebreid. Deze overnames bieden de ERIKS-groep de mogelijkheid om haar internationaal opererende afnemers het complete assortiment ook direct vanuit Polen aan te bieden.

Beide overnames worden volledig uit eigen middelen gefinancierd en dragen direct bij aan het resultaat.

Voor uitgebreide informatie over de ERIKS-groep verwijzen wij naar onze website www.eriks.com voor nadere informatie kunt u zich richten tot de heer J. van der Zouw, CEO en/of de heer J.G. de Boer, CFO
Pagina 1 / 1

Telefoon 072 54 75 888


---- --