Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 september 2006

Drie mannen aangehouden na winkeldiefstal

Almelo

Op woensdag 27 september werd om 14.50 uur een omvangrijke winkeldiefstal gemeld bij een winkel aan het Westeinde. De daders, in ieder geval twee, zouden daarna zijn weggereden in een personenauto. De politie trof de bewuste auto, met daarin drie inzittenden, aan in de omgeving van het Westeinde. Een persoon zag kans te ontkomen. In de auto lagen meerdere mogelijk van diefstal afkomstige goederen. De politie hield daarop de andere twee personen aan wegens diefstal in vereniging. De verdachten betreffen een 30-jarige man zonder bekende woonplaats en een 23-jarige man uit Aalden. Een korte tijd later werd de derde persoon lopend op het Westeinde aangetroffen en aangehouden. Dit betreft een 27-jarige man uit Utrecht. De auto met daarin de mogelijk gestolen goederen is in beslag genomen. De drie verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (06-123866)

Bedreiging

Denekamp

Een 43-jarige zakenman uit Denekamp had al enige tijd een zakelijk geschil met een firma in Duitsland. Namens deze firma waren al eens personen bij hem aan het bedrijf geweest. Op woensdag 27 september kwamen omstreeks 11.00 uur wederom twee mannen namens het Duitse bedrijf bij de 43-jarige. Een van de mannen bedreigde hem daarbij met de dood. De politie hield daarop beide mannen aan. Omdat een van de verdachten, een 36-jarige man uit Schlesen (D) de persoon was die de bedreigingen had geuit, werd tegen deze verdachte proces-verbaal opgemaakt. De 36-jarige kon met een dagvaarding het bureau weer verlaten. De tweede persoon ging vrijuit en kon na zijn verhoor het bureau meteen weer verlaten.(06-123646)

Bromfietser weigert medewerking

Goor

Politieagenten zagen op woensdag 27 september omstreeks 18.05 uur een 22-jarige bromfietser zonder helm rijden op de Stationslaan in Goor en wilden hem controleren. De bromfietser zag dit niet zitten en probeerde er tussenuit te knijpen, waarop de agenten hem aanhielden. Er werd tevens alcoholgebruik bij de 22-jarige geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,28 promille. Aangezien de 22-jarige beginnend bestuurder is, kreeg hij daarvoor een proces-verbaal. De grens voor een beginnend bestuurder ligt bij 0,2 promille.

Daarnaast had de 22-jarige nog een tweetal boetes openstaan van totaal 230 euro. Nadat de boetes door de verdachte waren betaald kon hij het bureau met drie processen-verbaal verlaten: rijden zonder helm; het niet voldoen aan bevel of vordering en het rijden onder invloed. (06-123960)

Automobilist onder invloed

Denekamp

Politieagenten controleerden op donderdag 28 september om 03.00 uur een automobilist op de Oude Gaarden in Denekamp. Zij constateerden alcoholgebruik bij de 31-jarige man uit Denekamp en hielden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,48 promille. Het rijbewijs van de 31-jarige, welke zijn geldigheid al verloren had door deze niet tijdig te verlengen, werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-124057)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Hengelo

Op woensdag 27 september vond omstreeks 10.00 uur een aanrijding met letsel plaats op de Enschedesestraat in Hengelo. Een 51-jarige Hengeloër reed in een personenauto over genoemde weg in de richting van Enschede. Bij een inrit naar een woning wilde de 51-jarige rechts af slaan. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 16-jarige Almeloër, die op een bromfiets over het parallel gelegen fietspad reed. Bij de aanrijding die volgde ging de bromfietser onderuit. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (06-123625)

Twee automobilisten naar ziekenhuis na aanrijding

Losser

Een 26-jarige Oldenzaler reed op woensdag 27 september omstreeks 09.00 uur over de Oldenzaalsestraat in Losser. Hij kwam vanuit de richting Oldenzaal en wilde op de kruising met de Honingloweg links af slaan. De 26-jarige verleende daarbij geen voorrang aan een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Arnhem. Door de klap van de aanrijding kwam de auto van de 26-jarige tegen het hekwerk van een woning aan de Honingloweg tot stilstand. Het hekwerk liep daarbij flinke schade op. Beide automobilisten werden naar het ziekenhuis overgebracht, waarbij de 34-jarige werd opgenomen. Van de bij de aanrijding betrokken auto's werd in verband met de schade het kentekenbewijs ingenomen. (06-123609)

Autobrand

Almelo

Op woensdag 27 september werd omstreeks 22.30 uur een autobrand gemeld aan de Vellekatelaan in Almelo. De politie trof aan de achterzijde bij de garageboxen tussen de Vellekatelaan en Vriezenveenseweg een auto aan, eigendom van een 30-jarige Almeloër. De brandweer bluste de brand en stelde vast dat er sporen waren van brandstichting. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-124032)

Autokraker aangehouden

Enschede

Politieagenten namen op woensdag 27 september om 21.30 uur een 28-jarige Enschedeër mee naar het bureau, omdat de man nog een boete open had staan. De agenten kwamen de verdachte bij de rotonde Haaksbergerstraat met de Zuiderval in Enschede tegen. Op het bureau bleek dat de Enschedeër ook nog gezocht werd in verband met een eerder gepleegde auto inbraak op 18 september jl. in het Volkspark in Enschede. Door getuigen was destijds een signalement doorgegeven. De politiemensen aan het bureau herkenden de verdachte naar aanleiding van dit eerder opgegeven signalement. De politie heeft de verdachte aangehouden en opgesloten. Het slot van de auto, waar 18 september werd ingebroken, is vernield. Uit de auto werd een radio weggenomen. (06-124017)

Brandstichters aangehouden

Haaksbergen

Woensdag 27 september om 14.30 uur meldden twee jongemannen, van 16 en 18 jaar, uit Haaksbergen zich vrijwillig op het bureau. Hierop werden de twee Haaksbergenaren aangehouden. De aanleiding van de aanhouding is een brand op 30 juli jl. in een grote schuur en een naast gelegen kleiner schuurtje aan de Wissinkbrinkweg in Haaksbergen. De twee jongemannen worden verdacht van betrokkenheid bij deze brand. De schade wordt geschat op 21.000 euro. De politie heeft de beide verdachten in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. (06-097767)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede

Door goed optreden van twee getuigen kon een politieagent op woensdag 27 september om 10.15 uur een 30-jarige Enschedeër aanhouden in verband met diefstal van koper. De twee getuigen hadden de inbreker bij een woning aan de Begoniastraat in Enschede betrapt bij het stelen van koper. Ze probeerden de verdachte eerst pratend tegen te houden, maar de man liep weg. De getuigen achtervolgden hem en belden intussen de politie. De verdachte kon na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-123691)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --