Time : 13:50:00
Date : 28 September 2006
Sender Name: Relatieplanet

Relatieplanet.be introduceert 'geverifieerd lidmaatschap'

Roden, 28 september 2006 - Is die leuke man of vrouw 'echt'? Bij online daten is dat een belangrijke vraag. Relatieplanet.be introduceert nu een 'geverifieerd lidmaatschap'. De grootste datingsite van de Benelux is daarmee de eerste die zowel de persoonsgegevens als de foto van leden controleert op 'echtheid'. Leden die dat willen, kunnen zo de status 'geverifieerd member' krijgen. Dat kost niets maar levert wel meer respons op de contactadvertenties op.

"Wij hadden al de gewoonte om informatie over onze leden zo goed mogelijk te controleren en te screenen op bijvoorbeeld seksueel getinte of racistische inhoud. Maar het controleren of de foto ook echt hoort bij de persoon in kwestie is nieuw. Voor zover ik weet zijn we hiermee de eerste datingsite in Europa en misschien wel wereldwijd, die dat doen."

Wanneer een lid een kopie van het identiteitsbewijs instuurt controleert Relatieplanet of de foto op het identiteitsbewijs overeenkomt met de foto bij het profiel van het lid op de website. Ook de andere persoonsgegevens (leeftijd en geboorteplaats) worden gecontroleerd. Daarna krijgt het profiel van het betreffende lid de status 'geverifieerd member'. "Ook als iemand later een nieuwe foto plaatst, krijgen wij een melding. Dan controleren we de gegevens opnieuw", vertelt Van Tuijl.

De verificatieservice is in stilte al enkele weken actief, desondanks zijn er al heel veel aanvragen. "We zijn er van overtuigd dat we hiermee opnieuw voorzien in een behoefte", bevestigt Van Tuijl. "Mensen zijn op zoek naar zekerheid in onzekere tijden. De reacties van onze leden op deze nieuwe dienstverlening zijn dan ook heel erg positief." Meer informatie op www.Relatieplanet.be.