Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

Nieuwegein, 28 september 2006

PERSBERICHT

KNBSB stelt Theo Reitsma kandidaat voor voorzitterschap IBAF

Het Bondsbestuur van de KNBSB heeft besloten Theo Reitsma, in de beginjaren van deze eeuw succesvol voorzitter van de KNBSB, voor te dragen als kandidaat voor het voorzitterschap van de Internationale Baseball Federation (IBAF). Deze wereldbond kent meer dan 110 aangesloten landen, waaronder de toplanden Japan, Verenigde Staten en Cuba. De IBAF is naast organisator van talrijke wereldtoernooien tevens de ontwikkelaar van de honkbalsport over alle werelddelen. Voorts is de IBAF in veel gevallen de mediator tussen professionele sportbeoefenaars en de belangen die elders in de honkbalwereld voorkomen.

Reitsma over zijn kandidatuur: "Juist omdat ik uit Nederland kom en veel kijk heb op en ervaring heb in hetgeen in de honkbalwereld gebeurt, kan ik een neutrale rol vervullen voor de toekomst van deze prachtige sport. Zonder dat daar belangen van één bepaalde bond of land mij parten speelt. Die neutraliteit is zeker een van mijn sterkste punten, naast uiteraard al mijn toekomstige pogingen het honkbal weer op de Olympische agenda te zetten".

Na het overlijden van de IBAF voorzitter , de Italiaan Aldo Notari, in juli 2006 is binnen de IBAF gezocht naar een passende oplossing voor de ontstane vacature. Ook tijdens een brainstormmeeting met talrijke bonden in Rome eerder deze maand. Voor de KNBSB aanleiding om Reitsma te kandideren voor het voorzitterschap. Het congres van de IBAF, waarop de verkiezing van de voorzitter zal plaatsvinden, wordt gehouden in maart 2007 in Beijing (China).



Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond