Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176



|Datum         |
|268 september |
|2006          |
|Nummer        |
|223xxx        |

Akkoord tussen Bernheze en provincie
Geschil over milieustraat de wereld uit

De gemeente Bernheze en gedeputeerde Annemarie Moons van de provincie Noord- Brabant hebben de geschillen rondom de milieustraat van de gemeente Bernheze besproken en zijn tot een schikking gekomen.

De provincie Noord Brabant had de gemeente Bernheze een dwangsom opgelegd van E 73.500,-. Daartegen is Bernheze in beroep gegaan bij Raad van State. Ondanks dat de voorzitter van de Raad van State oordeelde dat de opgelegde dwangsombedragen aan de gemeente Bernheze niet onredelijk waren heeft de voorzitter van de Raad van State de dwangsombeschikking grotendeels herroepen. hetgeen betekende dat nog E25.000,- overbleef.

De gemeente had aan de provincie op 16 mei jl. laten weten de milieustraat per 1 juni te sluiten en tijdelijk gebruik te gaan maken van de milieustraat in Veghel. Het besluit van de gemeente heeft de beslissing op bezwaarschrift van de provincie gekruist. De Raad van State is van mening dat Gedeputeerde Staten met de bekendmaking van de gemeente Bernheze rekening had moeten houden in een beslissing op een door de gemeente ingediend bezwaarschrift.


In het overleg van afgelopen dinsdag is nu afgesproken dat de provincie de resterende dwangsom wegens het niet naleven door de gemeente van de voorschriften uit de milieuvergunning voor de milieustraat De Morgenstond in Heeswijk-Dinther verlaagt tot E10.000,- aanpast conform de uitspraak van de Raad van State.
Tevens is in omdat de gemeente Bernheze de nieuwe milieustraat nagenoeg heeft afgerond.
De nieuwe milieustraat wordt op 1 november geopend.

het overleg van afgelopen dinsdag afgesproken dat, gelet op de vergevorderde ontwikkelingen rond de nieuwe milieustraat en de extra kosten die de gemeente moet maken ten behoeve van het gebruik van de milieustraat te Veghel, de provincie bereid is de hoogte van de nog resterende dwangsom in overeenstemming te brengen met de al geleverde inspanningen.
De resterende som is nu bepaald op E 10.000,-.In het overleg tussen de gemeente en de provincie is voorts besloten om niet meer terug te kijken maar vooral naar de toekomst te kijken en zijn beide partijen tevreden dat dit dossier gesloten kan worden.




Provincie Noord-Brabant