Ingezonden persbericht


TomTom en Johnson Controls werken samen aan nieuwe toepassingen en functies in autonavigatiesystemen

-Johnson Controls Bluetooth Mobile Device Gateway maakt volledige integratie van TomTom navigatiesystemen in voertuigelektronica mogelijk -

Parijs, 28 september 2006 - TomTom, een vooraanstaand producent van autonavigatiesystemen en Johnson Controls (NYSE: JCI) een leider in oplossingen voor automobielinterieurs kondigen vandaag een gezamenlijke samenwerking aan, die TomTom navigatieproducten in staat stelt volledig te integreren in de voertuigelektronica.

Johnson Controls heeft een 'Bluetooth Mobile Device Gateway' ontworpen die beschikbaar komt voor voertuigmodellen die in 2008 in productie gaan. Deze technologie stelt een elektronisch apparaat - zoals bijvoorbeeld een TomTom navigatiesysteem - in staat om met het communicatienetwerk van de auto te communiceren. Dit zal resulteren in innovatieve en veilige navigatie.

De technologie van Johnson Controls voorziet in een snelle en efficiënte oplossing om de meest recente navigatiemodellen in nieuwe auto's te integreren. Door het Johnson Controls spraakherkenningsysteem kan de gebruiker een TomTom GO via spraak aansturen; dit verbetert de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk.

De consument kan door deze integratie tevens profiteren van intuïtieve toepassingen, zoals automatische melding, via een TomTom apparaat, wanneer bijvoorbeeld de brandstof op raakt, zodat de gebruiker kan navigeren naar het dichtstbijzijnde benzinestation.

Een demonstratie van deze nieuwe diensten is te zien op de TomTom stand tijdens de Paris Motor Show 2006 (Hal 2.1, Stand A 121).

De bestuurder van een voertuig dat uitgerust is met een Johnson Controls Bluetooth Mobile Device Gateway kan profiteren van navigatie-instructies en MP3- muziek. Dit gebeurt draadloos via de ingebouwde stereo-speakers van het voertuig.

Een ander voorbeeld van deze innovatieve oplossing is dat de gebruiker een Nuttige Plaats- zoals bijvoorbeeld een nabijgelegen restaurant - kan ingeven op het aanraakscherm. Het systeem kan dan automatisch het telefoonnummer van het restaurant bellen, zodat de gebruiker via zijn mobiele telefoon een reservering kan maken middels de hands-free functionaliteit op het TomTom apparaat.

Wolfgang Reelitz, vice president automotive sales bij TomTom zegt: "Deze samenwerking is een perfect huwelijk van technologische voordelen met een win-win situatie voor beide partijen, maar nog belangrijker is het voordeel voor onze klanten. Het demonstreert onze toewijding om constant innovatief te zijn en de best mogelijke ervaring op het gebied van navigatie aan te bieden. Het systeem verandert werkelijk de navigatie-ervaring in de auto door het verbeteren van functionaliteit en kwaliteit."

"Consumenten over de hele wereld ontdekken in toenemende mate de voordelen van voertuignavigatiesystemen, die gebruiksgemak en veiligheid verbeteren," zegt Jim Geschke, vice president en general manager of electronics, North America voor Johnson Controls. "TomTom is de leider in de retailnavigatiemarkt en we zijn verheugd om een geavanceerde Bluetooth Mobile Device Gateway aan te kunnen bieden waarmee TomTom-producten naadloos in voertuigen kunnen integreren. Deze Bluetooth Mobile Device Gateway biedt echt toegevoegde waarde voor de mensen die auto's produceren én voor mensen die ze kopen," aldus Geschke.

Johnson Controls, met een hoofdkantoor gevestigd te Milwaukee, Wisconsin, Verenigde Staten, is een vooraanstaand, wereldwijd leverancier van automeubilair, interieurs, elektronica en accu's. TomTom, gevestigd te Amsterdam, is een vooraanstaand wereldwijd leverancier van persoonlijke navigatiesystemen en diensten.

Deze Johnson Controls' Mobile Device Gateway technologie is gebaseerd op de Bluetooth draadloze standaard, een protocol waarmee digitale apparaten betrouwbaar data kunnen uitwisselen over korte afstanden door middel van radiofrequentiesignalen. Standaard worden - in toenemende mate - elektronische apparaten met Bluetooth technologie uitgerust.

Persoonlijke navigatiesystemen van TomTom worden verkocht via een netwerk van belangrijke retailers in 20 landen en zijn ook online te koop. TomTom producten worden gekenmerkt door innovatie, kwaliteit en gebruiksgemak. De TomTom productlijn bestaat uit all-in-one navigatiesystemen die klanten in staat stelt om "out of the box" te kunnen navigeren inclusief de bekroonde TomTom GO family, de TomTom ONE en de TomTom RIDER.


- einde -

-

Beeldmateriaal is te vinden op www.pridepr.nl

Voor meer informatie kunt u terecht op www.tomtom.com of neem contact op met:

TomTom NV, Scott Johnston,

Manager External Relations,

telefoon: 020 - 8500851,

e-mail: scott.johnston@tomtom.com

Pride PR, Robbert Minderhoud,

telefoon: 071 - 5680028,
e-mail: tomtom@pridepr.nl

Johnson Controls GmbH

Interior Experience

Astrid Schafmeister

Industriestr. 20-30

51399 Burscheid

Duitsland

e-mail: astrid.schafmeister@jci.com

Over TomTom

TomTom NV is een vooraanstaand leverancier van persoonlijke navigatieproducten- en diensten. De producten van Tom Tom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, en gebruiksgemak. Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom ONE en de TomTom RIDER. TomTom is tevens leverancier van navigatiesoftwareproducten, die geïntegreerd kunnen worden in externe apparaten; de TomTom NAVIGATOR software voor PDA's en voor smartphones. TomTom PLUS biedt lokatiegebonden informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen. TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise. De producten van TomTom worden verkocht in twintig landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Over Johnson Controls , Inc.

Johnson Controls is a global leader in interior experience, building efficiency and power solutions. The company provides innovative automotive interiors and electronics that help make driving more comfortable, safe and enjoyable. For buildings, it offers products and services that optimize energy use and improve comfort and security. Johnson Controls also provides batteries for automobiles and hybrid-electric vehicles, along with systems engineering and service expertise. Johnson Controls (NYSE: JCI) has 136,000 employees in more than 1,000 locations serving customers in 125 countries. Founded in 1885, the company is headquartered in Milwaukee, Wisconsin. For additional information, please visit http: www.johnsoncontrols.com.