Gemeente Utrecht

Big!Move en UCEE-station Overvecht gaan vanaf november van start

Minister Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) heeft tijdens een werkbezoek aan Overvecht eerder deze week nog ¤ 200.000 extra toegezegd voor projecten in Overvecht: Big!Move en UCEE-station Overvecht. Dit zijn onderdelen van het plan 'Doe mee in Overvecht', waaraan het rijk eerder al 2 miljoen euro heeft toegekend. Nu kunnen ook Big!Move (gezondheidsbevordering) en UCEE-station Overvecht (jongeren aan de slag met nieuwe media) in de loop van november 2006 volledig beginnen. Het extra geld komt uit een rijksbudget voor vernieuwende en onorthodoxe plannen.

'Doe mee in Overvecht' stimuleert allerlei groepen bewoners om zelf in actie te komen om hun gezondheid, woon- en leefmilieu en toekomstkansen te verbeteren. Het plan is door bewoners, welzijnswerk, gezondheidszorg, woningcorporaties, sport- en cultuurinstellingen en gemeente gezamenlijk gemaakt.

Bewoners in actie

'Doe mee in Overvecht' bestaat uit verschillende projecten, die in totaal ¤ 2,2 miljoen kosten. Het rijk heeft dit gehele bedrag nu toegezegd voor de periode 1 november 2006 tot 1 januari 2008. In het plan staan drie motto's centraal:


* Van klacht naar kracht: Overvecht beweegt! Hier hoort Big!Move bij. Dit is een bewegingsprogramma met professionele begeleiding, waar inwoners met verwijzing van de huisarts aan deel kunnen nemen. Huisartsen en bewegingstherapeuten in Overvecht hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Zie voor meer informatie www.bigmove-overvecht.nl


* Je bent jong en je kunt wat! Via UCEE-station Overvecht gaan jongeren aan de slag om met nieuwe media programma's en reportages in de wijk te maken. ROC, Vader Rijn College en Cumulus jongerenwerk zijn hierbij betrokken.


* Van binnen naar buiten: bewoners nemen het heft in handen! Activiteiten voor bewoners van 10-hoogflats.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sylvia Borgman, bestuurscommunicatie, 030 286 10 55.