NOVA

28-09-2006

Moerdijk ongerust over scheepslading
Al twee weken ligt het binnenvaartschip 'Martens 7' aan de ketting in de haven van Moerdijk. In het dorp is grote onrust ontstaan over de scheepslading, omdat die uit dezelfde ingrediënten zou bestaan als de Probo Koala die dood en verderf zaaide in Ivoorkust. Volgens het afvalverwerkingsbedrijf ATM dat de lading van de 'Martens 7' zou moeten verwerken, is er echter sprake van een overrreactie. Toch willen verschillende politieke partijen dat het schip wordt verplaatst. Is dit massahysterie of terechte bezorgdheid?

Ziekenhuis speciaal voor moslims
Het is een gat in de markt, denkt ondernemer Paul Sturkenboom. Hij wil een Islamitisch ziekenhuis neerzetten in Rotterdam. Met gescheiden afdelingen voor mannen en vrouwen en eten bereid volgens de Islamitische spijswetten. Leefbaar Rotterdam verwerpt het idee, omdat het slecht zou zijn voor de integratie. Sturkenboom denkt echter dat het een profijtelijke investering zal zijn.

Den Haag Vandaag: Algemene Beschouwingen gaan door Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer gaat het er hard aan toe. Premier Balkenende weigert op het verkiezingsprogramma in te gaan, terwijl Wouter Bos spreekt over een "flutdebat". In Den Haag Vandaag een eigen beschouwing.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.30-23.02
Vrijdag: 22.30-23.10
Zaterdag: 22.12-22.33
Herhaling na middernacht


----------