Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Autoriteit voor zakelijk reizen op weg naar 35-jarig bestaan

NEDERLANDSE ASSOCIATIE VOOR TRAVEL MANAGEMENT (NATM) GOED VOOR 2 MILJARD

Rotterdam, september 2006 - De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) viert volgend jaar haar 35-jarig bestaan. Een moment om even stil te staan bij deze belangenvereniging voor travel managers uit het bedrijfsleven die in Nederland een omzet van maar liefst 2 miljard aan zakelijke reizen vertegenwoordigt.

Nieuwsbrief
"Wij houden de ontwikkelingen binnen en rondom de Nederlandse reisindustrie nauwlettend in de gaten. Waar nodig zetten wij stappen en nemen contact op met de desbetreffende autoriteiten. Bovendien zorgen wij er via onze dagelijkse nieuwsbrief voor dat onze leden voortdurend op de hoogte zijn van relevante ontwikkelingen", zegt voorzitter Ilja Dayles.

Kritisch bolwerk
De NATM is een kritisch bolwerk dat de ontwikkelingen binnen de reisindustrie nauwgezet volgt. Waar mogelijk wendt de NATM haar invloed aan ten gunste van de aangesloten bedrijven, zodat deze in staat zijn kostenbesparingen te realiseren. De NATM is bijvoorbeeld aangesloten bij Paragon, een wereldwijd netwerk dat de belangen behartigt op het gebied van zakelijk reizen. Deze samenwerking garandeert kennisuitwisseling en communicatiemogelijkheden met vakgenoten op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Omvangrijk netwerk
De NATM speelt een belangrijke rol in de Nederlandse reisindustrie. Sinds de oprichting in 1972 is de organisatie uitgegroeid tot een breed georiënteerde vereniging met een omvangrijk netwerk op het gebied van zakelijk reizen. Inmiddels hebben zich ruim honderd leden aangesloten, die profijt trekken van de informatieoverdracht door de NATM. "Het gaat in deze branche om kennis én kennissen. Wij bieden iedereen die zich met zakelijk reizen bezig houdt daartoe een trefpunt, waar relevante informatieoverdracht plaats vindt", zegt Dayles.

Meerdaagse symposia
Voor haar leden initieert de NATM regelmatig educatieve bijeenkomsten waaronder meerdaagse symposia op het gebied van travel management, automatisering en de reisindustrie. Ook worden studiereizen en werkbezoeken georganiseerd. Bovendien is de NATM de leden van dienst bij het opstellen van contracten met reisgerelateerde toeleveranciers zoals reisagenten, airlines en hotelketens. Verder krijgen leden advies op het gebied van visa, werk- en verblijfsvergunningen voor expats en bij het vaststellen van reispolicies ten behoeve van risicolanden. Leden krijgen naast alle specialistische knowhow die de NATM biedt, ook iedere maand het informatieve magazine 'Zakenreis' toegestuurd om up-to-date te blijven.

De NATM is dé belangenvereniging van managers in het bedrijfsleven die verantwoordelijk zijn voor de zakelijke reizen binnen de onderneming. De NATM is in 1972 opgericht om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte van travel managers aan uitwisseling van specialistische kennis met collega's. De NATM vertegenwoordigt ongeveer 2 miljard van de Nederlandse zakenreisomzet. Zie ook www.natm.nl

Ingezonden persbericht