Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Winterbanden steeds populairder

Den Haag, 28 september 2006

Winterbanden worden steeds populairder. Steeds meer organisaties met wagenparken als ook leasemaatschappijen zijn overgegaan tot het gebruik van winterbanden. Winterbanden bieden onder winterse omstandigheden (sneeuw en ijs) meer grip op de weg.

De ANWB heeft een test gedaan met winterbanden van twee populaire bandenmaten. De banden zijn onderworpen aan een rijtest op nat, droog, besneeuwd als ook wegdek met ijs. Daarnaast zijn de banden ook nog eens onderzocht op slijtvastheid, geluidsproductie, rolweerstand (verbruik) en de hoeveelheid giftige stoffen (PAK's) die vrijkomen bij slijtage van de banden. Verder zijn de banden ook nog eens getest bij hoge snelheid.

Nadere informatie is te vinden op anwb.nl. Deze testresultaten worden juist nu al gepubliceerd om weggebruikers de gelegenheid te geven ruim voor de winter kennis te laten nemen van deze informatie.

Naast de winterband is ook de zogenoemde all seasonband voor een gebruik in Nederland een goed alternatief. Deze band is - zoals de naam al aangeeft - geschikt voor ieder seizoen.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)