Ingezonden persbericht


gemeentedagen over Lokale overheid en sociale economie

In een sociale economie kan iedereen meedoen. Niet alleen mensen met voldoende scholing en sociale vaardigheden om zich zelfstandig te kunnen redden, maar ook diegenen die wel willen maar om allerlei redenen niet productief genoeg zijn voor de reguliere arbeidsmarkt. TNO zet zich in voor een actieve arbeidsparticipatie en brengt vandaag haar visie, onderzoeksresultaten en aanbevelingen onder de aandacht op de gemeentedagen.

De gemeentedagen worden georganiseerd in samenwerking met de VNG en Divosa:
* Donderdag 28 september, Buitensociëteit, Zwolle
* Woensdag 11 oktober, Dorint, Eindhoven

* Woensdag 18 oktober, De Doelen, Rotterdam

'De kortste weg naar werk, een intelligente weg naar werk, een slingerende of reguliere weg. Vele wegen leiden naar betaalde arbeid. En, een opleiding hoeft geen omleiding te zijn. Nu de banenmarkt weer aantrekt, zijn er extra kansen om slim te schakelen richting werk en om zelf kansen te creëren. Gemeenten zitten aan het stuur. Het is een uitdagende opdracht om via investeringen werkzoekenden en werkgevers tot elkaar te brengen. Een opdracht die vraagt om schakelen. Schakelen met elkaar en schakelen tussen je eigen beelden en die van anderen', aldus Henk Van Hoof, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De gemeentedagen zijn bij uitstek een platform om ervaringen uit te wisselen, in debat te gaan of inspiratie op te doen. Centraal in het programma staat 'Slim schakelen naar betaald werk: kansen pakken, kansen creëren'. Daar speelt TNO met deze bijdrage aan de gemeentedagen op in (pdf).

Meer weten?
Uw contactpersoon binnen TNO is Aukje Smit, 023 554 99 62, aukje.smit@tno.nl. Bel Nielke Debets, 030 271 04 27, of stuur de projectorganisatie Gemeentedagen een e-mail op gemeentedagen@mvc.nl.

Hoofddorp, 28 september 2006

Direct naar het bericht: http://www.tno.nl/kwaliteit_van_leven/actueel/tno_nieuws/2006/lokale_overheid_en_social/index.xml

info-arbeid@tno.nl
www.tno.nl/arbeid