Politie Midden- en West Brabant

District Breda donderdag 28 september

BREDA, 28 september 2006

Willebrorder kon zich niet legitimeren

ETTEN-LEUR: Een 21-jarige inwoner van St. Willebrord is woensdagmiddag kort voor 15.00 uur aangehouden op de Anna van Berchemlaan. Surveillerende agenten wilden de man bekeuren, omdat hij met zijn bromfiets in een voetgangersgebied reed. Hij kon zich echter niet legitimeren, waarna hij werd aangehouden. Na onderzoek naar zijn gegevens op het bureau kon de Willebrorder weer vertrekken, met twee bekeuringen op zak.

Twee mannen aangehouden met henneptoppen in kofferbak

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.30 bij een verkeerscontrole aan de Koperstraat twee mannen aangehouden. Het gaat om een 37-jarige inwoner van Zevenbergschen Hoek en een 38-jarige Bredanaar. Agenten roken een sterke henneplucht toen ze rond de auto liepen waarin de twee mannen zaten. Toen de Bredanaar op verzoek van de agenten de kofferbak opende, werden daar diverse zakken met in totaal bij 8 kilo henneptoppen aangetroffen. Het tweetal werd meegenomen naar het bureau; na verhoor konden beide mannen weer gaan. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Opiumwet.

Vader aangehouden na bedreiging dochter

BREDA: De politie heeft een 56-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. Dat gebeurde woensdagmiddag rond 16.45 uur bij een woning in de wijk Brabantpark. De man was een woning binnengegaan die hij verhuurt aan zijn dochter. De vrouw wilde haar vader echter niet over de vloer en vroeg hem te vertrekken. Daarop bedreigde hij haar. De vrouw kreeg het voor elkaar haar vader buiten te werken en de politie te bellen. Daarop werd de Bosschenaar aangehouden. Hij bleek een stroomstootwapen in bezit te hebben; de man is in verzekering gesteld. Vader en dochter hebben al geruime tijd een conflict met elkaar.

Twee aanhoudingen na poging diefstal kabels

ETTEN-LEUR: Een 23-jarige inwoner van St. Willebrord en zijn 18-jarige vriendin uit Roosendaal zijn woensdagavond kort na 19.00 uur aangehouden op de Brouwerstraat. De man wilde vanaf een bouwterrein een gedeelte van een rol kabels stelen, maar een oplettende burger belde de politie. Agenten zagen de afgezaagde kabel al in de bus van de man liggen. Het tweetal werd meegenomen naar het bureau waar duidelijk werd dat de vrouw geen rol had in de diefstal. In overleg met het Openbaar Ministerie werd de Willebrorder een boete van 250 euro opgelegd die hij direct betaalde. Daarop zijn de man en zijn vriendin heengezonden.

Bredanaar aangehouden na sigarettendiefstal

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur een 31-jarige Bredanaar aangehouden. Hij probeerde bij een groothandel aan de Konijnenberg twee sloffen sigaretten te stelen, maar werd betrapt door een beveiligingsmedewerker. Uit onderzoek bleek dat de man de afgelopen maanden nog drie sigarettendiefstallen bij de groothandel had gepleegd. Daarop is de Bredanaar in verzekering gesteld.

Audi A6 gestolen na woninginbraak

BREDA: Bij een inbraak in een woning aan de Iepenbroek is woensdagnacht een Audi A6 TDI gestolen. De grijze auto, voorzien van het kenteken 34-SN-XZ, stond bij de woning geparkeerd. De dieven kwamen binnen een raam aan de voorzijde van het huis en namen de autosleutels en een mobiele telefoon mee De politie heeft aangifte van de eigenaar opgenomen en de auto internationaal gesignaleerd.

Auteur: Andre van den Hul