Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 28 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 28-09-2006

Met onder meer: Hevig verzet tijdens bromfietscontrole, messentrekker aangehouden en gewapende overval

Winkeldief

Landsmeer, woensdag 27 september 2006, 14:10 uur.

De politie heeft een 51-jarige man uit Amsterdam Zuidoost aangehouden die wordt verdacht van een poging tot winkeldiefstal. De man had op de Nieuwe Gouw in een warenhuis heimelijk een kledingstuk gepakt en dat in zijn rugtas gedaan. Deze tas ging vervolgens in een andere tas. Toen de man door de bedrijfsleider hierop werd aangesproken probeerde hij door luidkeels te protesteren de aandacht af te leiden en het kledingstuk weg te moffelen. Een te hulp geroepen politieman heeft de verdachte vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Getuigen verkeersconflict gezocht

Landsmeer, zondag 24 september 2006, 00:40 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 16-jarige bromfietser uit Den Ilp. De jongeman was in de nacht van zaterdag op zondag met zijn bromfiets onderweg over de IJdoornlaan naar het BP-tankstation toen hij door een bestuurder van een zwarte Kia Sorento van de weg af werd gedreigd. Even later werd de jongeman bij het tankstation door een passagier van de Kia tientallen malen geslagen totdat een andere bezoeker hem wist te ontzetten. Het wijkteam van Landsmeer vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Hevig verzet tijdens bromfietscontrole

Purmerend, 27 sept, 14:00-16:30 uur

Tijdens een bromfietscontrole op het Prinsenhof werd woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit Purmerland aangehouden. De jongen reed zonder helm en had zijn bromfiets zover opgevoerd dat deze een snelheid van 75 km per uur haalde op de rollentestbank. Bij het uitschrijven van de boete weigerde de Purmerlander mee te werken en verzette zich daarbij zo hevig dat een agent uiteindelijk pepperspray moest gebruiken om de wild om zich heen slaande jongen onder controle te krijgen.

Tussen 14:00 en 16:30 uur werden in totaal 24 brom- en snorfietsen gecontroleerd en vijftien boetes uitgedeeld. Negen voertuigen bleken te zijn opgevoerd. Overige boetes waren voor een niet werkende rem, een knipperlicht dat niet aan de eisen voldeed en het niet hebben van gele platen op een bromfiets, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het niet dragen van een helm (2x).

Te hard

Volendam, 27 sept, 10:45-11:45 uur

Op de Julianaweg werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Dertien bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 69 km per uur. Van 486 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Doorrijder

Krommenie, donderdag 28 september 2006, 10:42 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding Op de kruising van de Padlaan met de Zuidervaartdijk waarbij een vrouw op een fiets gewond is geraakt. De 62-jarige vrouw uit Krommenie werd donderdagochtend tussen half tien en kwart voor tien aangereden door een grijs met groene MPV-personenauto. De bestuurder reed vanaf de Padlaan door de brug over, stopte keek of er schade was, stapte in en reed weg. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Messentrekker aangehouden

Zaandam, woensdag 27 september 2006, 14:35 uur.

Een 18-jarige Amsterdammer is door de politie bij station Zaandam (Provincialeweg) aangehouden omdat hij wordt verdacht van het met een mes bedreigen van een 16-jarige jongen uit Landsmeer. De verdachte zou herhaaldelijk met een groot keukenmes hebben gedreigd en de MP3-speler van de jongen hebben geëist. Surveillerende agenten werden door een getuige getipt en snelden ter plaatse. De verdachte verzette zich hevig tegen de aanhouding. Met hulp van andere agenten werd de man in de boeien gezet en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Het mes werd in beslag genomen.

Fietser gewond

Wormer, woensdag 27 september 2006, 15:33 uur.

Een 79-jarige fietser uit Wormer is gewond geraakt na een aanrijding met een bedrijfsauto die werd bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Krommenie. De vrouw reed over de Noordweg vanuit de richting van de Zaan. Bij de kruising met het fietspad vanaf de Koningsvarenstraat kwam de fietser van links af door rood licht rijden en werd vervolgens aangereden. De man werd met vermoedelijk hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De fiets raakte rondom beschadigd terwijl de auto rechts voor lichte schade opliep.

Woningbrand

Zaandam, donderdag 28 september 2006, 23:43 uur.

De politie heeft bewoners van flatwoningen in Het Dok uit hun woningen gehaald omdat er bovenin de flat een woning in de brand stond. De eigenaar van de flat was al aan het blussen en een agent heeft de gaskraan dichtgedraaid. De brandweer bluste vervolgens de brand in de zijgevel die vermoedelijk is ontstaan door kortsluiting in de kabel van een buitenlamp. De Oostzijde werd tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten.

Diefstal tabak

Wormerveer, Krommenie, donderdag 28 september 2006, 03:24 uur.

Op de Zaanweg werd donderdagochtend tegen half vier gepoogd in te breken bij een tabakswinkel. De voordeur werd op meerdere plaatsen uit het kozijn gebroken. Door vergaande inbraakwerende maatregelen kon men echter niet binnen komen. Ongeveer een half uur later werd in Krommenie bij een supermarkt op de Jean Henri Dunantstraat ingebroken door een ruit van een nooddeur te vernielen. Hier werd na het verbreken van vitrinekasten en lades een grote hoeveelheid rookwaren ontvreemd. Forensische Opsporing doet onderzoek naar de door inbreker(s) achtergelaten sporen.

Gewapende overval

Purmerend, donderdag 28 september 2006, 13:21 uur.

De politie onderzoekt een gewapende overval op een woning aan de Parkstee. Twee negroïde mannen, gewapend met vuurwapens, drongen de woning binnen. Een bewoonster wist via een raam op de bovenverdieping te ontsnappen. De Centrale Recherche verzoekt eventuele getuigen kontakt op te nemen via 0900-8844.