Ingezonden persbericht


28 september 2006

Luistercijfers: Radio 2 grootste stijger; Zender bouwt goede positie uit naar 10,7%

Radio 2 heeft in de maanden juli en augustus een marktaandeel behaald van 10,7%. Dat is 0,6% hoger dan de periode juni/juli 2006. Daarmee blijft Radio 2 zender de op één best beluisterde landelijke radiozender. Deze cijfers staan in het Continu Luisteronderzoek dat onderzoeksbureau Intomart GfK maandelijks presenteert. Opvallend is dat Radio 2 opmerkelijk beter scoort dan in de zomer van 2005. Toen bleef de zender nog steken op een aandeel van 9,4%. In de doelgroep van Radio 2 (35-54 jaar) is de zender marktleider.

Zendercoördinator Kees Toering: "In voorgaande jaren hebben wij in de zomer steeds te maken gehad met terugvallende luistercijfers in de zomer. Dit jaar is daar niets van te merken. Integendeel. Waarschijnlijk heeft een uitstekend beluisterd Zomerfestival er mee te maken."

Van 10 juli tot en met 1 september presenteerde Radio 2 het Zomerfestival met 39 legendarische concerten van grote artiesten uit de pophistorie. Als opmaat naar het concert 's avonds besteedde Radio 2 overdag extra aandacht aan artiesten en bands als Pink Floyd, Boudewijn de Groot, U2, Bløf, Bob Dylan, Golden Earring en Ike en Tina Turner.



Ingezonden persbericht