Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Priva Park en CWZ Ziekenhuis Nijmegen komen tot efficiënte parkeeroplossing

"Parkeerbeugels houden plek vrij voor spoedgevallen"

Zeker in de gezondheidszorg kan elke minuut beslissend zijn over leven en dood. Wanneer dokteren of verplegend personeel bij nacht en ontij worden opgeroepen, moeten ze niet hoeven te zoeken naar een parkeerplek, maar alle aandacht en tijd kunnen richten op de patiënt. Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis vond in Nijmegen heeft, in samenwerking met Priva Park uit Bussum, een zeer adequate oplossing. "Door het plaatsen van een aantal parkeerbeugels, hebben we altijd vrije plaatsen", aldus Lin Giebels, Hoofd Toegang en Beveiliging van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis CWZ in Nijmegen.

Giebels: "We zochten al langere tijd naar een oplossing om een aantal plaatsen vrij te kunnen houden. Alleen een bordje plaatsen helpt niet. Mensen willen toch zo kort mogelijk bij de ingang staan, zeker wanneer ze slecht ter been zijn. Daardoor ontstond irritatie onder doktoren en verplegend personeel die bij spoedgevallen vaak minuten lang moesten zoeken voor een parkeerplaats."

Parkeerbeurs
Nog vóór de beurs in Rosmalen gehouden Parkeerbeurs, waar Priva Park de Innovatieprijs won met haar parkeerbeugel, kwam Giebels in contact met het product. "Mijn eerste reactie was: "Dit is de oplossing!. Vervolgens zijn we met Priva Park een pilot gestart om te kijken of het daadwerkelijk dat effect resulteerde dat we voor ogen hadden." CWZ startte met het plaatsen van 10 parkeerbeugels. Inmiddels is dat aantal gegroeid naar 22 en loopt een nieuwe aanvraag om ook rond de Spoedeisende Hulp het parkeren te reguleren.

Afstandbediening
CWZ waar de beugel nu wordt bestuurd via afstandbediening denkt er over na het parkeren te reguleren via de receptie, aldus Giebels: "We geven de bevoegde medewerkers een afstandsbediening, zodat ze een persoonlijke parkeerplaats hebben en bij aankomst de beugel naar beneden laten en gebruik kunnen maken van de parkeerplek. Om echter te zorgen dat meerdere mensen gebruik kunnen maken van één parkeerplek, denken we er over het beheer van een aantal beugels in handen gegeven van de receptioniste, die vervolgens centraal de bediening verzorgt."

Onnodig
Met de beugel wordt voorkomen dat belangrijke parkeerplaatsen voor de hoofdingang onnodig in gebruik worden genomen door bezoekers of mensen die ook de parkeerlocaties kunnen parkeren. "Tevens kunnen we doktoren en verplegers, die daadwerkelijk voorrang dienen te krijgen, snel aan een plek helpen. Het systeem werkt zo perfect dat we nadenken over verdere uitbreiding, ditmaal bij de Spoedeisende Hulp."

Toekennen van parkeerplekken
Giebels: "Voor reguleren van belangrijke parkeerlocaties en het persoonlijk toekennen van een parkeerplek aan personen of diensten, biedt de parkeerbeugel de ideale oplossing. Zeker omdat de techniek zo ver doorontwikkeld is, dat er verschillende systemen zijn om de beugel van afstand te bedienen. De laatste nieuwe techniek is via je mobiele telefoon en dat is natuurlijk wel heel revolutionair", aldus Lin Giebels

PrivaPark Nederland, Bussum,
Tel: 035.68.58.795. Fax: 035.68.59.887.
E-mail: info@privapark.nl. Internet: www.privapark.nl /www.frame.nl

Note voor de redactie: voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Antoine Martens, PrivaPark Nederland: 035.68.58.795


---- --