Politie Twente

Persbericht Politie Twente en Regionale Brandweer Twente

Brand op OK ziekenhuis Almelo

Almelo

Bij een brand op een van de operatiekamers van het Twenteborg ziekenhuis in Almelo, is een (1) persoon overleden. Omstreeks 10.50 uur brak donderdagmorgen 28 september brand uit op de OK toen er een 69-jarige mevrouw uit Almelo werd geopereerd. Deze mevrouw is ter plaatse overleden. Personeel van de OK heeft direct getracht de patiënt vanuit de OK te redden maar dit mislukte. Ook het blussen van de brand met eigen middelen mislukte.

De brandweer was direct met groot materieel aanwezig en had de brand snel onder controle. Metingen door de brandweer wezen verder uit dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen aanwezig waren. Een deel van de OK afdeling van het ziekenhuis is ontruimd. Het personeel en de patiënten zijn elders in het ziekenhuis opgevangen door de bedrijfsopvang van het ziekenhuis. Doordat het rampenopvangplan van het ziekenhuis goed werkte konden de hulpverleningsdiensten goed hun werk doen en bleef de brand beperkt tot die ene ruimte en ontstond in andere ruimtes op de afdeling alleen rookschade. Aanwezige personeelsleden van het ziekenhuis en ook politiemensen hebben tijdelijk last gehad van wat brandende ogen en lichte hoofdpijn. Na verloop van tijd was dit over en men heeft er geen nadelige gevolgen aan overgehouden.

Direct daarop is de technische recherche van de politie Twente met een onderzoek gestart. Uit eerste bevindingen blijkt dat de brand mogelijk is ontstaan in een zuil van een anesthesie-apparaat. Naar de exacte oorzaak wordt verder onderzoek verricht en dit onderzoek kan nog wel enkele weken duren. Ook naar de oorzaak van het overlijden van de 69-jarige mevrouw wordt op last van justitie verder onderzoek gedaan. Sectie zal mogelijk meer duidelijkheid brengen.

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --