Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VAN DEN ENDE & DEITMERS NEEMT BELANG IN FRUITLOUNGE MEDIA

Amsterdam, 29 september 2006
Van den Ende & Deitmers Crossmedia Fund, het venture capital fonds van Joop van den Ende en Hubert Deitmers, heeft een belang van 30% genomen in 'Fruitlounge Media'. De onderneming richt zich met name op de ontwikkeling van interactieve televisie formats. Door de toetreding van de nieuwe aandeelhouder verwacht Fruitlounge Media internationaal sneller te kunnen groeien. Fruitlounge Media is ontstaan uit een fusie tussen The Fruitlounge en Marketgraph, twee ondernemingen met een historie in het ontwikkelen van interactieve televisie formats, broadcast design en het exploiteren van real-time SMS/MMS diensten. Het gezamenlijke klantenbestand bestaat uit een groot aantal televisie zenders, producenten en adverteerders. Fruitlounge Media is actief in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Oost Azië.

Erro Verschoor, CEO van Fruitlounge Media: 'We hebben een buitengewoon professioneel en ervaren team dat door creativiteit en innovatiekracht goed in staat is gebleken om interactieve televisie formats te creëren en vervolgens internationaal te exploiteren. Met de toetreding van de nieuwe aandeelhouder krijgen wij niet alleen de financiële middelen voor het realiseren van onze internationale groeiambities, we kunnen door de samenwerking ook gebruik maken van de mediakennis en contacten van Hubert Deitmers (voormalig lid Raad van Bestuur Endemol) en het gespecialiseerde team van Van den Ende & Deitmers. Bovendien geeft deze samenwerking ons toegang tot de onschatbare ervaring van Joop van den Ende op dit terrein.' Hubert Deitmers: 'Wij hebben grote waardering voor de kennis en reputatie van Erro Verschoor en zijn team. De crossmediale entertainmentconcepten en -diensten van Fruitlounge Media worden wereldwijd met succes verkocht. Wij zijn enthousiast over de plannen en ambities van Fruitlounge Media en willen graag onze ervaring en contacten inzetten om de positie van de onderneming als exploitant en ontwikkelaar van interactieve content verder te versterken.' Fruitlounge Media is gevestigd in Hilversum en heeft 35 mensen in dienst. Over Fruitlounge Media (http://www.fruitlounge.com/): Fruitlounge Media creëert, produceert en exploiteert (al dan niet in samenwerking met derden) interactieve formats, broadcast design en muziekwerken voor televisie zenders, producenten en adverteerders in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Oost Azië. In totaal genereren de formats en diensten van Fruitlounge Media maandelijks ongeveer 1200 uur televisie. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie per 1 september 2006 tussen Fruitlounge en Marketgraph. Enkele voorbeelden van titels die momenteel worden geëxploiteerd, zijn GameTime, Streetcam, Perfect Match, Date Factor, Lelang Jitu, Klop! en Indonesia versus Celebrity.

Over Van den Ende & Deitmers (http://www.endeit.nl/): Van den Ende & Deitmers is een venture capital maatschappij die via het Crossmedia Fund en het Crossborder Fund met passie investeert in West-Europese bedrijven met internationale groeipotentie. Dit gebeurt met inzet van strategische en operationele inzichten, maar zeker ook met gevoel voor ondernemerschap. Het Crossmedia Fund is een zogeheten sectorfonds dat zich concentreert op investeringen in crossmedia en ICT bedrijven. Het Crossborder Fund investeert daarentegen, ongeacht de sector, in gevestigde bedrijven die in de thuismarkt hun positie hebben bewezen en internationaal willen expanderen. Eerder dit jaar werd door het Crossmedia Fund een 30% belang genomen in de televisieproducent Eyeworks.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marielle ter Kuile - Bruil, Communicatie en PR, Fruitlounge Media BV Telefoon: +31-35-647 8610
E-mail: marielle.ter.kuile@fruitlounge.com

Martijn Hamann, Partner Van den Ende & Deitmers BV Telefoon: +31-20-794 7777
E-mail: martijn.hamann@endeit.nl


---- --