PvdA Rotterdam


Voor 740 ID-ers uitzicht op een baan

Do 28 Sep 2006 - Redactie

PvdA is blij dat de wethouder voor 740 ID-ers het uitzicht op een reguliere baan heeft binnengehaald. De PvdA ziet geen heil in het nu nog inzetten van een externe mediator.

Vandaag is in de raad ook nog over de ID-banen gesproken. Leefbaar Rotterdam vroeg middels een motie om een mediator om de verschillende partijen die betrokken zijn bij het omzetten van ID-banen in reguliere banen op één lijn te krijgen waar het gaat om de uitvoering. Er is al zon anderhalf jaar een verschil van inzicht over de precieze aanpak. Maar de wethouder boekt wel resultaten.

Het rijk heeft geld ter beschikking gesteld voor het traject van ID-baan naar reguliere baan. Van deze gelden heeft Rotterdam bijna de helft binnengesleept. En deze banenplekken zijn er inmiddels ook bijna allemaal. Daarbij trekt de gemeente zelf ook nog eens 40 miljoen uit. De PvdA is blij dat de wethouder voor 740 ID-ers uitzicht op een baan heeft weten te bereiken.

Wethouder Schrijer zei tijdens het debat toe binnenkort weer in gesprek te gaan met de andere partijen om de verhoudingen te verbeteren. En gezien het langslepende verschil van inzicht, en de korte termijn die nog rest (30 oktober is de deadline) om het rond te krijgen ziet de PvdA niet zo heel veel in het nu nog inzetten van een externe mediator.