Pleon


26-09-2006
Iedereen op vakantie met funda Travel
Duizenden vakantiewoningen door geheel Europa op één site bijeen gebracht:

Iedereen op vakantie met funda Travel

AMSTERDAM, 26 september 2006 - Funda, bekend van de huizensite, lanceert vandaag de nieuwe website funda Travel. Op deze site kunnen geïnteresseerden en vakantiegangers zoeken in ruim 30.000 vakantiewoningen door geheel Europa. Per aangeboden vakantiewoning is er een uitgebreide presentatie van de woning, vindt men informatie over het weer en is er beeldmateriaal van de omgeving. Uiteraard is er gelijk te zien wanneer de woning beschikbaar is, en kan ook direct geboekt worden. Met funda Travel zoekt funda naar nieuwe mogelijkheden om het succesvolle funda-concept toe te passen.

De vakantiewoningen op funda Travel zijn afkomstig van verschillende aanbieders. Op funda Travel worden ze bij elkaar gebracht en op uniforme wijze gepresenteerd. Het aanbod is gevarieerd in prijs en toegankelijk voor een brede doelgroep. Marque Joosten, ceo van funda: De huurprijzen die via funda Travel aangeboden worden, zijn de laagste in de markt. Maar bezoekers zullen op funda Travel vooral in de vakantiestemming worden gebracht. Dit, in combinatie met het zeer grote aanbod, gaat hopelijk leiden tot veel bezoekers.

De zoekfunctionaliteit van funda Travel is gebaseerd op de kennis en ervaring die is opgedaan met funda. De beleving van de bezoeker en het gebruiksgemak staan daarbij centraal. Er kan behalve op locatie en huurprijs bijvoorbeeld ook gezocht worden op zoekkenmerken als de lengte van de skipistes, aantal personen die in het vakantiehuis kunnen verblijven en de mogelijkheid om huisdieren mee te nemen.

Fotos
Bij de zoekresultaten wordt veel gebruik gemaakt van beelden. De bezoeker vindt er een foto van de vakantiewoning zelf, maar is er ook een geografische koppeling met de publieke fotos van fotosite Flickr (www.flickr.com). Op funda Travel wordt verder veel gebruik gemaakt van iconen en andere beelden die de bezoeker in vakantiestemming moet brengen.

De uitbreiding met funda Travel sluit aan bij het streven van funda naar optimale transparantie. De organisatie verwacht dat snel meer aanbieders hun aanbod via funda Travel toegankelijk willen maken. In de loop van oktober start een marketingcampagne voor funda Travel op radio, internet en door de inzet van fieldmarketing.

Over funda
Funda NV is een organisatie die de aankoop, verkoop en verhuur van woningen en vastgoedobjecten via internet faciliteert. Funda is actief in de particuliere koop- en huurwoningmarkt (funda.nl), bedrijfsonroerend goed (fundainbusiness.nl), agrarisch vastgoed (fundalandelijk.nl) en financiële diensten (fundafinance.nl). Het bedrijf werkt daarnaast aan internationale expansie binnen Europa. Funda zorgt met deze activiteiten voor transparantie in de vastgoedmarkt en biedt een breed publiek hiermee een middel om hun (huisvestings)doelstellingen te bereiken. Funda viert dit jaar haar eerste lustrum. In deze 5 jaar is het bezoek aan de website gegroeid naar meer dan 7.000.000 pageviews per dag en 2,6 miljoen unieke bezoekers per maand (bron: Multiscope). Funda is daarmee veruit de grootste en meest bezochte woonsite van Nederland. Voor meer informatie: www.funda.nl.

Voor meer informatie (niet ter publicatie)
Jeroen Wilhelm
funda
Tel. (020) 561 82 08
jeroen.wilhelm@funda.nl

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
persinfo@svdt.nl

© Een product van Pleon