Ingezonden persbericht

Team Odysis wordt Team
Ton van BemmelenSport/OdySis

AMSTERDAM - Team OdySis gaat de komende twee jaar in het peloton verder als Team Ton van Bemmelen Sports/OdySis. De formatie van managers Odwin Bink en Sissy van Alebeek kwam met de nieuwe hoofdsponsor tot akkoord over een tweejarige verbintenis met een optie voor nog eens twee jaar.

Ton van Bemmelen Sports, de buitensport megastore in Zoeterwoude-Rijndijk, is zeker geen onbekende in de vaderlandse wielersport. Het bedrijf maakte zes jaar geleden zijn debuut in het damespeloton al hoofdsponsor van de opleidingsploeg van de toenmalige Farm Frites-Hartol formatie van manager Michael Zijlaard. Uit die kweekvijver kwam uiteindelijk voormalig nationaal kampioene Suzanne de Goede voort.

Ton van Bemmelen Sports groeide uiteindelijk in commercieel opzicht door tot hoofdsponsorschap, waardoor de succesformatie Farm Frites-Hartol werd omgedoopt in Team Ton van Bemmelen-AA Drink. Nadat Ton van Bemmelen Sports een stap terug had gedaan, reed de formatie van Michael Zijlaard rond als AA Drink Cycling Team. Directeur Ton van Bemmelen besloot na zes jaar niet te stoppen met sponsoring van wielrennen, maar over te stappen naar Team OdySis, omdat de formatie van Odwin Bink en Sissy van Alebeek zich voor 2007 richt op het werken met jong talent.

De gecombineerde dames- en herenselectie van de 'zebra's' is voor 2007 uitgebreid met drie jonge talenten. De pas 18-jarige Yvonne Baltus, Regina Bruins en Rob Disseldorp. De renner uit Rijpwetering maakt dit jaar indruk met vijf zeges en maar liefst 26 podiumplaatsen. De in Leiderdorp woonachtige Bruins reed zich in de schijnwerpers door in de Euregio Tour de witte trui van beste jongere op te eisen, terwijl Baltus (Wieringerwaard) op het laatste NK op de baan driemaal brons wist te veroveren. De andere leden van Team Ton van Bemmelen Sports/OdySis zijn Amsterdammer Odwin Bink, Schagenaar Ton Slippens en de in 's-Gravendeel woonachtige Gerhard Kleinhout. De nieuwe dames Bruins en Baltus worden toegevoegd aan de vaste dameskern bestaande uit Sissy van Alebeek en Arenda Grimberg.

Mogelijk wordt de gecombineerde ploeg in de komende weken nog verder uitgebreid door ploegleiders Odwin Bink en Ingrid Haringa. Voormalig nationaal kampioene Sissy van Alebeek zal zich naast het koersen overigens ook bezig gaan houden met het coachen en opleiden van de jonge, talentvolle rensters.

Noot: informatie: Odwin Bink: 020-681.63.73 of 06-19.66.68.48


---- --