Gemeente Vlaardingen


Vlaardingse herdenking slachtoffers zinloos geweld 29 september 2006

Bij het Monument van Bezinning zijn donderdagmiddag 28 september 2006 slachtoffers van zinloos geweld herdacht. De vader van Joes Kloppenburg was te gast om over zijn zoon te vertellen, die in 1996 slachtoffer werd van zinloos geweld.

Groen van Prinsterer actief betrokken
Aan de jaarlijkse herdenking bij het Monument van Bezinning tegenover station Vlaardingen-Oost deden Vlaardingse jongeren actief mee. In het bijzonder leerlingen van het Accent College VMBO HAVO VWO, afdeling Groen van Prinsterer, de school die het monument heeft geadopteerd.

Veel leerlingen rondom Monument van Bezinning

Leerlingen en leerkrachten zongen Nederlandstalige liederen onder begeleiding van een schoolband. De nummers Zwart Wit van Frank Boeijen, Het land van van Lange Frans en Baas B., Als de dag van toen van Reinhard Mey en Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy stonden op het programma.

Vader Joes Kloppenburg spreekt
Leerlingen van het Groen van Prinsterer hebben afgelopen jaar in Leeuwarden, Tilburg, Sleeuwijk en Amsterdam gedenktekens bezocht voor slachtoffers van zinloos geweld. De leerlingen lieten op 28 september fotos van de herdenkingsplekken zien. Zij vertelden de verhalen achter deze gedenktekens.

Jan Kloppenburg vertelde tijdens de herdenking over zijn zoon Joes, die in 1996 slachtoffer werd van zinloos geweld.

Internet/DCO/Pics/Nieuws/2006/Dagtegengeweld2006_KeizerwaardKloppenbur gVersluijsOosteromBruinsma_AWA.jpg
V.l.nr.: Bram Keizerward, Jan Kloppenburg, wethouder Versluijs, wethouder oosterom en burgemeester Bruinsma, temidden van honderden leerlingen.

Bloemenhulde
Verder waren er toespraken van Bram Keizerwaard, directeur van het Groen van Prinsterer, en van burgemeester Tjerk Bruinsma.

Tot slot brachten leerlingen die aan de tv-spot call me ter voorkoming van zinloos geweld hebben meegewerkt een bloemenhulde. Na afloop waren alle deelnemers welkom op het Groen van Prinsterer aan de Rotterdamseweg 55 om na te praten of vragen te stellen aan Jan Kloppenburg.

Foto's Gemeente Vlaardingen, Arie Wapenaar.