Gemeente Hilversum

Besluiten raad 28 september 2006
De september-vergadering van de gemeenteraad duurde twee avonden: woensdag 27 september en donderdag 28 september. Er werden onder meer de volgende besluiten genomen:

De raad nam afscheid van Derek Munnik van DLPH. Zijn plek werd ingenomen door Leonie Sazias.

Bij de eerstvolgende verkiezingen, de Tweede Kamer-verkiezingen op 22 november, mogen Hilversummers in hun woonplaats in elk willekeurige stembureau stemmen. Dat mogen zij ook bij de verkiezingen van provinciale staten in 2007. Dat is een gevolg van het unanieme besluit van de gemeenteraad. De raad was ook eensgezind ten aanzien van de regionalisering van de brandweer en het beschikbaar stellen van een krediet voor de bouw een nieuwe brandweerkazerne.

De verordening WMO werd vastgesteld met stemmen tegen van DLPH, GroenLinks en Leefbaar Hilversum.

Met de stemmen van de VVD tegen werd een reeks grondexploitaties vastgesteld. Wethouder Ben Hammer zegde toe dat de raad zich met dit besluit niet in financiële of andere zin op de verschillende bouwplannen vastlegt.

De meerderheid van de raad stemde in met het Stedenbouwkundige Programma Van Eisen Media Park. VVD, GroenLinks en Christenunie waren daar tegen. Wethouder Otger Meuwissen beloofde dat de 45-meter hoge toren niet vanaf de heide te zien zal zijn.

De nota Aanbesteding en Inkoop werd unaniem aangenomen. De nota bevat de kaders waarbinnen het college het aanbestedingsbeleid moet uitvoeren en ambtelijke regels en procedures voor inkoop en aanbesteding. Wethouder Karin Walters zegde toe dat de rapportage over duurzaamheid kan worden opgenomen in de Planning &Control-cyclus.

De raad was ook eensgezind ten aanzien van de Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand. Reïntegratieprojecten worden bij nieuwe aanvragen nu ook ingezet voor de minst kansrijke partner en het inkomenspercentage voor niet-uitkeringsgerechtigden wordt verhoogd van 120 naar 130 procent. In het eerste kwartaal van 2007 komt er een kwalitatieve en kwantitatieve evaluatie.