Gemeente Zwolle
Wegwerkzaamheden Belvédèrelaan en Frankhuizerallee

Datum uitgave: 09/22/2006
Door wegwerkzaamheden aan de Belvédèrelaan en Frankhuizerallee wordt bestemmingsverkeer dit najaar via andere routes naar het centrum van Stadshagen geleid.

Op donderdag 28 september start de gemeente met werkzaamheden aan de Belvédèrelaan. Dit betekent dat er een nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht en er komen trottoirbanden aan de zijden van het wegdek. De laan krijgt gescheiden rijstroken om de snelheid te verminderen en om het oversteken veiliger en gemakkelijker te maken voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden zijn volgens planning eind november gereed.

Als de werkzaamheden aan de Belvédèrelaan afgerond zijn, wordt gestart met de Frankhuizerallee. Deze straat wordt afgesloten vanaf de aansluiting op de Belvédèrelaan tot aan de Zomerdijkstraat. De inrichting gebeurt op dezelfde wijze als de Belvédèrelaan en is eind december weer beschikbaar voor het verkeer.

Omleidingen worden ter plaatse aangegeven via borden langs de weg. Winkeliers, scholen en omwonenden zijn schriftelijk door de gemeente op de hoogte gebracht.
Tijdens de werkzaamheden is het centrum voor het normale verkeer tijdelijk bereikbaar via de Arendshorstlaan - Oude Wetering. Vrachtverkeer moet omrijden via de Werkerlaan.

Meer informatie over de werkzaamheden en wegomleidingen vindt u op onderstaande link.
Zie ook:
Bereikbaarheid zwolle

Bron: afdeling Communicatie