Gemeente Ede

nummer 192 / Ede, 26 september 2006

Bezoek in teken van herstructurering oude woonwijken

Commissaris van de koningin Cornielje naar Ede

Commissaris van de koningin in de Provincie Gelderland de heer C.G.A. Cornielje komt donderdag 28 september 2006 naar Ede. Zijn bezoek staat in het teken van de herstructurering van oude woonwijken. De heer Cornielje bezoekt kort Oud Ede-Zuid en laat zich vervolgens rondleiden door de Uitvindersbuurt, de wijk die een grootschalige renovatie te wachten staat.

Oud Ede-Zuid geldt in Nederland als succesvol voorbeeld van hoe een oude woonwijk te renoveren is tot een moderne wijk met woningen die voldoen aan de huidige wensen. Burgemeester R.C. Robbertsen van Ede zal commissaris Cornielje daar kort rondleiden.

Uitvindersbuurt
Vervolgens gaat het bezoek verder in de Uitvindersbuurt, een wijk waarvan de herstructurering nog dit jaar begint. De heer Cornielje wordt rondgeleid en gaat op bezoek bij twee bewoners van de Uitvindersbuurt om zich te laten informeren hoe zij de aanstaande herstructurering beleven.

Debat in raadszaal
In de raadszaal van het gemeentehuis is er s middags een debat over het thema, waarbij ook vertegenwoordigers van politie, wijkbeheer, welzijnsgroep Welstede, woningcorporatie Woonstede, Statenleden en raadsleden aanwezig zijn.
Tot slot debatteert de heer Cornielje in de raadszaal met de gemeenteraad van Ede. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod: ontwikkeling buitengebied agrarisch deel, woningbouw kernen, recreatie (Groei & Krimp) en Food Valley.

---