Radboud Universiteit Nijmegen


Informatica al 25 jaar goed voor regionale werkgelegenheid

De Informatica-afdeling van de Radboud Universiteit bestaat 25 jaar. In die periode zijn minimaal 250 nieuwe banen ontstaan in regionale bedrijven die zijn voortgekomen uit het universitaire informaticaonderzoek. Dit cijfer is het resultaat van een belronde onder tien van de spin-offs van informatica.

Voorbeelden van bedrijven die voortgekomen zijn uit informatica en nog steeds in Nijmegen en omstreken zijn gevestigd zijn: Aia Software, AT Computing, Edmond R&D, Entiq, First8, GX, Medox.nl, SMART, Tunix, Polderland. Bij het instituut zelf werken momenteel 68 onderzoekers, 30 promovendi en 25 personen in de ondersteunende staf. Er zijn zo'n 300 studenten. Al duizend informatici studeerden er af.

Informatica viert het lustrum op 28 en 29 september met een programma waarin de verdiensten van het instituut worden gevierd. Behalve historische terugblikken, bijvoorbeeld van oprichter prof. Kees Koster, staan er lezingen op het programma van de ondernemers Paul Dirven, directeur van Aia Software en Henk Keller, directeur van AT-computing en destijds de eerste medewerker van Koster. Ook zal een oud-student spreken die nu onderzoeker is bij Microsoft. Gedurende het lustrum is in het Huygensgebouw een dependance gevestigd van het `Tehuis voor bejaarde computers' uit Winssen.

Zie voor meer informatie de link hiernaast. Zie het origineel