Gemeente Den Helder

28-09-2006 SCHOOLJEUGD SPORTIEF EN VAARDIG DANKZIJ RIJKSSUBSIDIE

Den Helder krijgt binnenkort 600.000,- van het rijk om de komende vier jaar nieuwe naschoolse activiteiten te organiseren. De activiteiten zijn gericht op bewegen, kennismaken met sport en het oefenen van allerlei belangrijke vaardigheden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft voor basisscholen in Julianadorp, Nieuw Den Helder en Tuindorp 400.000,- uitgetrokken voor activiteiten in het kader van het project beweegmanagement op basisscholen. De uitvoering is in handen van Sportservice Den Helder. Op basisscholen in De Schooten en Nieuw Den Helder Oost zijn al eerder in het kader van dit project activiteiten van start gegaan. Ook daaraan droeg VWS 400.000,- bij.

Oudere jeugd
Voor de oudere jeugd heeft het ministerie 200.000,- toegezegd voor sportproject en sociaal-culturele projecten in het scholengebied Dirksz Admiraal. Daar gaan Triton sociaal cultureel werk, Sportservice Den Helder en het SAVO gezamenlijk diverse projecten begeleiden. Dat doen de organisaties nu al in Julianadorp en Nieuw Den Helder. Ook daarvoor trok VWS eerder al 400.000,- uit.
De gemeente zorgt voor de coördinatie van de projecten. Het rijksgeld komt uit de pot tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport (BOS-impuls).

fotograaf: J. van der Water (Sportservice Den Helder)