Gemeente Harderwijk


Nu ook parkeergarage Vuldersbrink achteraf betalen

Vanaf komende week kunt u ongestoord gaan winkelen of bij familie op bezoek als u parkeert in de parkeergarage Vuldersbrink. Voortaan hoeft u pas te betalen bij het verlaten van de parkeergarage. Wethouder Daamen van verkeer is blij dat nu er nu twee parkeergelegenheden zijn waar je pas afrekent bij het wegrijden. Bezoekers van de Binnenstad kunnen nu rustig gaan winkelen zonder te hoeven denken aan het verstrijken van de parkeertijd of tussentijds terug te moeten om de parkeermeter bij te vullen. Ander groot voordeel: u betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd.

De Vuldersbrink is de tweede parkeergelegenheid in de Binnenstad met betalen achteraf. Sinds vorig jaar was dit al mogelijk op het parkeerterrein Scheepssingel. En er volgen er nog meer: naar verwachting begin volgend jaar zijn ook de parkeerterreinen Waltoren en Klooster ingericht voor achteraf betaald parkeren.

Overigens ondergaat de parkeergarage Vuldersbrink de komende winter nog een andere aanzienlijke verbetering: een grote opfrisbeurt met betere verlichting, meer veiligheid en schone plafonds, wanden en vloeren. Deze actie maakt deel uit van de Kwaliteitsslag Binnenstad. Een aantal ingangen tot de Vuldersbrinkgarage wordt afgesloten. Ook de Hortusgarage krijgt zo'n opfrisser.

Sneller weg met chipknip

Bij het verlaten van de parkeergarage Vuldersbrink kunt u op twee manieren betalen: natuurlijk contant (munten en flappen) bij de nieuwe betaalautomaat nabij het postkantoor. Maar er is ook een voor Harderwijk nieuwe slimme manier: met uw chipknip of creditcard. Dat is meteen ook de snelste manier. U hoeft zelfs niet langs de betaalautomaat, want uw chipknip of creditcard is uw parkeerkaart. Zorg wel dat u voldoende saldo op uw chipknip hebt staan.

Hoe werkt parkeren met chipknip of creditcard? Bij het binnenrijden van de parkeergarage steekt u de chipknip of creditcard in het apparaat bij de slagboom. Uw chipknip of creditkaart wordt hiermee uw inrijkaart: de poort gaat open en u kunt direct parkeren. Bij terugkomst kunt u direct naar uw auto, u slaat dus opnieuw de betaalautomaat over. Bij de slagboom aan de uitgang steekt u uw chipknip of creditkaart in het apparaat. Dit leest daarvan af hoe lang u heeft geparkeerd. Op het scherm verschijnt het te betalen bedrag. U hoeft alleen maar op `Ja' te drukken en het verschuldigde bedrag wordt afgeschreven van uw chipknip of via uw creditcard, de slagboom gaat open gaan en u kunt uitrijden.

U merkt dus ook dat er op deze manier geen papieren parkeerbonnetje aan te pas komt. Wilt u toch een betaalbewijs, betaal dan voor het wegrijden met uw chipknip of creditcard bij de betaalautomaat. Daarna hoeft u bij het uitrijden alleen uw pas in te voeren.