Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 27 september

* VERDACHTE POGING VERKRACHTING AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-WEST - De politie van het district West heeft een verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van poging verkrachting van een 18-jarige vrouw. Op vrijdagavond 15 september heeft een man geprobeerd om in de hal van een studentenflat aan de Rochussenstraat een 18-jarige vrouw te verkrachten. In het programma Opsporing Verzocht van dinsdagavond 26 september wilde de politie een oproep doen om de identiteit van de dader te achterhalen. Op maandag 25 september kon de 18-jarige verdachte echter worden aangehouden. Hij zat voor een andere zaak aan een politiebureau. Een politiemedewerker herkende hem van een foto en compositietekening die binnen de organisatie was verspreid. Toen de verdachte hiermee werd geconfronteerd en dat het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak zou besteden, bekende hij de poging verkrachting. Het onderwerp is dinsdagavond alsnog in de uitzending gekomen, maar met een oproep aan mogelijk andere slachtoffers van deze verdachte om contact met de politie op te nemen.


* DRONKEN VROUW RIJDT TERWIJL RIJBEWIJS IS INGEVORDERD

MAASSLUIS - Politiepersoneel van district Waterweg-Noord heeft een 60-jarige Maassluisse aangehouden omdat ze met 2.65 promillage alcohol in haar bloed achter het stuur zat. De vrouw werd op de Koningshoek, in haar auto gecontroleerd. Na onderzoek bleek haar rijbewijs al eerder te zijn ingevorderd.

Uitgave dinsdag 26 september

* VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Oost hebben maandagavond een 48-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak. Om even voor half elf zag een getuige dat er iemand over een schutting klom aan de Amalia van Solmslaan. Vervolgens probeerde hij een deur in te trappen. Politiemensen konden op aanwijzing van getuigen de verdachte vinden. Hij had zich tussen de struiken verstopt. Hij was in het bezit van twee messen. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Uitgave maandag 25 september

* MAN NA AANHOUDING OVERLEDEN
HOOGVLIET- De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het overlijden van een nog onbekende man.
De man had in de nacht van zondag op maandag, om één uur, in verwarde toestand aangebeld bij een seniorencomplex aan de Klaasje Zevensterstraat. Een bejaard echtpaar liet de man binnen en belde vervolgens de politie. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig.
In het politiebureau Zuidplein werd de man, gezien zijn geestelijke gesteldheid, in een observatiecel onder cameratoezicht geplaatst. Hij werd kort daarna in zijn cel door ambulancepersoneel onderzocht, daarbij werden geen lichamelijke klachten geconstateerd.
Gezien de geestelijke toestand van de man, kwam een politiearts om de man in zijn cel te beoordelen voor verdere zorg. Op dat moment werd de man onwel. Direct werd met reanimatie gestart en ambulancepersoneel bracht de man met spoed naar het Erasmus MC, waar hij later in de nacht overleed.


* VERKEERSTOEZICHT MET VIDEOSURVEILLANCE AUTO

Politiepersoneel heeft zaterdagmiddag en -avond op de Rijksweg A16 verkeerstoezicht gehouden. Tijdens dit toezicht werd gebruik gemaakt van een videovoertuig. Dit toezicht resulteerde in 4 ingevorderde rijbewijzen voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 169 km/uur. Drie bestuurders werden bekeurd voor het niet handsfree bellen, drie kregen een bekeuring omdat ze te donker folie op de ruiten van de auto's hadden. Daarnaast werden nog bekeuringen uitgereikt voor het niet dragen van de autogordel, het negeren van een rood kruis op een matrixbord en het niet voldoende afstand houden.